Mikler-bravúrokkal hengerelt a Veszprém

A kézilabda NB I szombati rangadóján a házigazdák két góllal győzték le a Szegedet.

MTI
2017. 03. 18. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnokságban az alapszakaszt két meccsből álló döntő követi, vagyis – a papírforma szerint – a találkozó tétje a presztízsen kívül az volt, hogy ki játszhatja majd hazai pályán a második mérkőzést. A két csapat őszi bajnokiját 26-23-ra a Szeged nyerte odahaza, ám Veszprémben legutóbb 14 éve, 2003 februárjában győzött rendes játékidőben.

A mérkőzést megelőzően három díjat adtak át: Schuch Timuzsin az év védekező játékosa, Mikler Roland az év kapusa, míg Nagy László az év játékosa lett, mindhárman a Veszprémet erősítik.

A házigazda kezdte aktívabban a találkozót, 3-1-re, majd 7-3-ra is elhúzott a főleg támadásban kevésbé hatékony vendégektől. A 20. percre 10-5-ös előnyre tett szert a címvédő, amelyben többek között Lékai nyújtott remek teljesítményt. Bár a hazaiak már hattal is vezettek (12-6), a szünetre négygólosra faragta hátrányát az élvonalban eddig százszázalékos Szeged.

A folytatásban a Veszprém két alkalommal is látványosan veszélyeztetett – Nagy László az egyik kínai figurából eredményes volt, a másikból nem –, ám a kiváló formában védő Sierra és az eredményes Balogh Zsolt vezetésével két gólra zárkózott a Szeged (18-16). A játékrész derekán a veszprémi kapuban Alilovic váltotta Miklert, így 19-19-nél ő kapta az egyenlítő gólt az ekkor már hatodik találatát jegyző Baloghtól. Az utolsó percekben fej fej mellett haladtak a csapatok, a hajrára visszacserélt Mikler két nagy bravúrt is bemutatott. Másfél perccel a vége előtt – amikor öt-öt mezőnyjátékos volt a pályán kiállítások miatt – a Szeged az egyenlítésért támadhatott, ám Mikler hárított, Palmarsson pedig beállította a 24-22-es végeredményt.

Ez – amennyiben az együttesek a további pontokat begyűjtik a bajnokságban – azt jelenti, hogy a Tisza-partiak játszhatják majd otthon a finálé visszavágóját.

Eredmény:

Telekom Veszprém – Mol-Pick Szeged 24-22 (13-9)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.