Mintegy 350 ezer nézőt várnak a vizes vb-re

Folyamatosan zajlik a jegyértékesítés.

MTI
2017. 03. 09. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnokság július 14-e és 30-a között lesz, a versenyzők öt helyszínen, Budapesten a Duna Arénában, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a Batthyány téren és a Városligetben, illetve Balatonfüreden, és hat sportágban – úszás, vízilabda, műugrás, óriás-toronyugrás, szinkronúszás, nyílt vízi úszás – mérhetik össze tudásukat.

A Bp2017 Kft. a világbajnokságra érkező versenyzők, kísérők, sajtómunkatársak, valamint a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) delegáltjai számára foglal szálláshelyeket. A lekötött kapacitás napi 4700 szoba, összesen 85 ezer vendégéjszaka.

Borsa Miklós kitért arra is, hogy a világbajnokságra eddig 65 ezer jegy kelt el, a jegyértékesítés folyamatosan zajlik a FINA hivatalos weboldalán és az Eventim hálózatában.

A FINA-világbajnokságok történetében először nem egy, hanem két városban rendeznek versenyeket, hiszen a nyílt vízi úszásnak Balatonfüred ad otthont. A városban már most nehéz szállást találni a versenyek idejére, és bár a Balaton üdülőterületei mindig is kedveltek voltak a nyári hónapokban, a világbajnokság miatt idén az északi part szálláshelyei még keresettebbek lesznek – tette hozzá Borsa Miklós.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.