Nem akárki neheztel most Hosszú Katinkáékra

A Darnyi-iskola margitszigeti bázisát felújítják, ezer gyereknek nincs medencéje, a Dagályt pedig az Iron foglalja.

MNO
2017. 03. 07. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Grandiózus úszásoktatói programot jelentett be hétfőn a Facebookon Hosszú Katinka. Az oktatás helyszíne a Dagály tanmedencéje lesz. Az 50 milliárd forintért megépített Duna Aréna érintett medencéjét az Iron Aquatics reggeltől estig lefoglalta, ennek a feltételeiről egyelőre nem sokat tudni. Az új úszótanodával önmagában semmi gond nem lenne, de közben az Index.hu kiderítette, hogy a vizes vb uszodafelújításai miatt nagy szükség lenne a Dagály medencéire, mivel a Komjádi mellett a margitszigeti Hajóst is renoválják. Ennek farvizén kapott tájékoztatást több budai és XIII. kerületi oktatási intézmény, hogy az úszástanulási lehetőség szünetelni fog a margitszigeti létesítmény rendbetétele alatt, ugyanis a Dagályba, akármennyire üres is a nap egy részében (a villanyt is lekapcsolják), más nem mehet be, amikor az Iron és más sem használja.

Az ügy legnagyobb kárvallottja az ezer gyerekkel foglalkozó Darnyi Úszóiskola, amelynek így nincs lehetősége elérhető közelségben úszást oktatni a számtalan óvodás- és kisiskoláscsoportnak.

Az Iron Aquatics reggel hattól este tízig foglalja a medencéket a portál írása szerint, erről péntek délután kapták meg az értesítést az érintett oktatási intézmények. Az uszoda medencéi 11 és 16 óra között az Index írása szerint üresek, de nem mehet oda senki. A kezelhetetlen helyzet három hónapig áll majd fenn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.