Nem sikerült a röplabdás bravúr

3-1-re kikaptak a CEV-kupa negyeddöntőjében a békéscsabai lányok, akik csupán a második szettben játszottak jól.

Radványi Benedek
2017. 03. 07. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utoljára 1999-ben játszhatott a második számú európai kupasorozatban negyeddöntőt magyar csapat (a BSE), akkor a békéscsabai röplabdaklub még meg sem alakult. Így a 2000-es „születésű” viharsarki egyesület története legrangosabb mérkőzését játszhatta kedd este, amikor a CEV-kupában fogadta a papíron jóval erősebb olasz Busto Arsizio csapatát. A tét a négyes döntőbe jutás volt, és az első felvonást hazai környezetben rendezték.

A nyitó szettet 20-20 után 23-25-re még elveszítette a Békéscsabai RSE, a második játékrészben pedig már 4-11 is volt az eredmény. Innen viszont sikerült felállni, sőt, egy 10-1-es szériát követően 19-15 állt az eredményjelzőn, sőt a szett hajrájában a harmadik játszmalabdát sikerült értékesíteni (28-26). Ekkor összeszedetten és a bő kétezres békéscsabai közönség által feltüzelve játszottak a magyar lányok, ám az 1-1-es összesített állás nem az olaszokat blokkolta. A folytatásban hozták a stabil játékukat, a 202 centis Velentina Diouffal szemben nem volt ellenszer, híján voltunk a pontos támadásoknak, s így a harmadik játszmában csak 14, a negyedikben pedig 19 pontot értek el Szakmáry Grétáék.

A március 15-i visszavágóra 1-3-mal utazó békéscsabaiak edzője, Szasa Nedeljkovics az M4-nek elmondta, óriási energiákat veszítettek a második játszma hosszú labdameneteiben, s ezt a szintet még nem szokták meg.

„Nincs még semmi veszve, még egy meccset le kell játszani.”

Az egész mérkőzésen jó teljesítményt nyújtó Molcsányi Rita szerint az olaszok teljesen más szintet képviselnek, de amikor tényleg oda tudtak koncentrálni, akkor partiban voltak velük, ám amikor a figyelem kihagyott, könnyen el tudtak lépni. Szakmáry Gréta bizakodóan nyilatkozott: „Szeretjük a kihívásokat, vár még ránk egy aranyszett!”

A Békéscsabának 3-0-ra vagy 3-1 re kell nyernie a március 15-i visszavágon, hogy jöhessen a mindent eldöntő aranyjátszma. A visszavágó előtt a Békéscsaba a hétvégén sorra kerülő Közép-európai Liga négyes döntőjében szerepel Zágrábban.

Linamar-Békéscsabai RSE – Yamamay Busto Arsizio (olasz) 1-3 (-23, 26, -14, -19)

A mezőny legeredményesebb játékosa Valentina Diouf lett 24 ponttal, a magyaroknál Szakmáry Gréta 15 pontot ütött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.