Németh Zsanett megvédte Európa-bajnoki címét

Az U23-asok között aratott diadalt a magyar birkózó.

MTI
2017. 03. 31. 17:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az UTE 75 kilós versenyzője előbb egy spanyol riválist vert meg 14-9-re, majd egy németet 6-0-ra.

A fináléban a tavalyi korosztályos kontinenstornán bronzérmes fehérorosz Natalija Lanko várt Németh Zsanettre. Az első három perc nem hozott akciót, a bírók azonban a magyar birkózót látták aktívabbnak, ezért megintették ellenfelét (1-0). A második szakasz már jóval izgalmasabb volt, Németh ellenfele hibáját kihasználva gyűjtött újabb pontokat, végül 7-3-ra győzött, ezzel megvédte U23-as Európa-bajnoki címét.

A pénteki versenynap másik három magyar résztvevője – Váncza Ivett (53 kg), Dollák Tamara (58) és Szabó Eliána (63) – egy-egy vereséget követően búcsúzott.

A magyaroknak ez volt a harmadik érme az Eb-n: szerdán Tóth Bendegúz a szabadfogásúak 86 kilós kategóriájában második, míg csütörtökön Galambos Ramóna a nők 55 kilós súlycsoportjában harmadik lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.