Olimpiaközelben a magyar Jackson-lány

Rövidprogramja után 14. helyen áll Tóth Ivett a műkorcsolya-vb-n, Helsinkiben 24 kvótát osztanak ki.

2017. 03. 29. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkönnyezte szinte tökéletes rövidprogramját Tóth Ivett az olimpiai kvalifikációs helsinki műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon, volt is oka az örömre – edzője, Sebestyén Júlia oldalán. A szigorú pontozók közel ugyanúgy értékelték a Michael Jackson-válogatásra futott programot (61,00), mint amivel Tóth januárban Ostravában Eb-8. lett (61,49). A 18 éves magyar sportoló jégre lépte után már biztos volt, legrosszabb esetben 16. legjobbként megmutathatja kűrjét pénteken.

– Nagyon izgultam előtte, ezért meglepett, hogy ilyen jól sikerült. Amikor a jégre szólítottak, már megnyugodtam, és a második ugrásom után éreztem, hogy ez nem lehet rossz – mesélt érzéseiről az M4-nek Tóth Ivett.

Hogy a 24-es kűrbe jutással miért nincs még olimpiai jegy – ismert, épp 24 kvótát osztanak ki a vb-n –, azt most megkíséreljük elmagyarázni: nemzetenként bár két korcsolyázó mehet Helsinkiből a jövő februári pjongcsangi játékokra, csakhogy azon nemzetek, amelyek két legjobb résztvevője helyezésének összege nem nagyobb 13-nál, egy harmadik korcsolyázót is küldhetnek. Tehát hogy Tóth Ivettnek a kűr után összetettben mennyivel kell előrébb végeznie a 24. helynél, ez az erős nemzetek számán is múlik. Jó helyzetben van, a 14. helyről indul pénteken.

A párosok versenyében Bekemisheva Daria és Magyar Márk küzd, de tőlük nem elvárás a kvótaszerzés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.