Óriási győzelmet aratott a Szeged Németországban

A Mol-Pick Szeged 30-24-re győzött a német Rhein-Neckar Löwen vendégeként.

MTI
2017. 03. 08. 21:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar csapat világbajnoki bronzérmes szlovén beállója, Matej Gaber betegség miatt nem utazott el Frankfurtba, ő volt a szegediek egyetlen hiányzója.

Számos hibával kezdtek a csapatok, de ebből az időszakból a vendégek jöttek ki jobban, hiszen a 11. percben már négy góllal vezettek (4-8), ezért a németek vezetőedzője, a hétfő óta az olimpiai bajnok dán válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedő Nikolaj Jacobsen időt kért. Ezzel kizökkentette a szegedieket, aki több mint hét percig nem szereztek újabb gólt, ezt kihasználva a Löwen egyenlített (8-8).

Juan Carlos Pastor vezetőedző is időt kért, ezután pedig a hazaiak nem tudtak betalálni több mint hét percen keresztül (8-11). A vendégek a szünetig két gólt megőriztek az előnyükből (12-14), valamivel hatékonyabb támadójátékuknak köszönhetően.

A második felvonás elején a magyar csapat tudta értékesíteni a ziccereit (12-17), és a folytatásban is magabiztosan őrizte előnyét, miközben a hazaiak tompának tűntek, és pontatlanok voltak. A vendégek tíz perc alatt 7-2-es sorozatot produkáltak, amihez jelentősen hozzájárultak a spanyol kapus, José Manuel Sierra bravúros védései is.

A végjátékra nem maradtak izgalmak, mert a német bajnoki címvédő nem tudott felzárkózni, így a magyar együttes bravúros idegenbeli sikerrel zárta a csoportkört. Az szombaton derül ki, hogy a szegediek a második vagy a harmadik helyen zárnak-e.

A németek legeredményesebb játékosa Hendrik Pekeler volt hat találattal.

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 22. és 26. között, a visszavágókat pedig március 29. és április 2. között rendezik.

Eredmény:
Férfi BL, csoportkör, 12. (utolsó) forduló, B csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német) – Mol-Pick Szeged 24-30 (12-14)
a Szeged gólszerzői: Källman 7, Bánhidi 6, Balogh Zs., Skube 5-5, Obranovic 3, Bodó, Gorbok, Blazevic, Buntic 1-1

A csoport állása: 1. Vardar Szkopje (macedón) 18 pont/13 mérkőzés, 2. MOL-Pick Szeged 17/14, 3. Rhein-Neckar Löwen) 17/14, 3. Vive Tauron Kielce (lengyel) 16/13, 5. Meskov Breszt (fehérorosz) 14/13, 6. Celje Pivovarna Lasko (szlovén) 9/13, 8. IFK Kristianstad (svéd) 8/13, 8. PPD Zagreb (horvát) 7/13

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Az A csoport elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésén a német Flensburg-Handewitt házigazdaként öt góllal legyőzte a svájci Kadetten Schaffhausen együttesét. A vendégek magyar válogatott irányítója, Császár Gábor öt gólt dobott. A Telekom Veszprém a harmadik helyen végez, amennyiben szombaton hazai pályán nem kap ki a Flensburgtól.

A csoport:
Flensburg-Handewitt (német) – Kadetten Schaffhausen (svájci) 31-26 (15-14)

Az állás: 1. Barcelona (spanyol) 23 pont/13 mérkőzés, 2. Paris Saint-Germain (francia) 22/13, 3. Telekom Veszprém 16/13, 4. Flensburg-Handewitt 15/13, 5. THW Kiel (német) 12/13, 6. Orlen Wisla Plock (lengyel) 8/13, 7. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 6/13, 8. Kadetten Schaffhausen 2/13

Az A és a B csoport győztese a negyeddöntőbe kerül, a 2-6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőben folytatják a szereplésüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.