Párizs: nem opció a 2028-as rendezés

„A mi tervünk csak 2024-ben megvalósítható” – szögezte le a pályázat vezetője.

MTI
2017. 03. 21. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Most vagy soha. Nem fogunk visszatérni 2028-ban” – hangsúlyozta Tony Estanguet. A szlalomkenuban háromszoros olimpiai bajnok, ötszörös vb-győztes francia hozzátette, nem ellenzik azt az elgondolást, amely szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptemberi kongresszusán ne csupán a 2024-es, hanem a 2028-as játékok odaítéléséről is döntsön, ám a későbbi időpont nem megfelelő számukra. „A mi tervünk csak 2024-ben megvalósítható. Nem tudjuk elfogadni 2028-at.”

Thomas Bach, a NOB elnöke korábban úgy fogalmazott, lehetséges, hogy egyidejűleg ítélik oda a két nyári olimpia rendezését, mégpedig azért, hogy megőrizzék „a két kitűnő pályázatot”, azaz a párizsi és a 2024-es játékokért még versenyben lévő Los Angeles-i kandidálást. A NOB végrehajtó testülete munkacsoportot is létrehozott azzal a céllal, hogy javaslatokat dolgozzon ki az olimpiák odaítélésének módosítására.

A 2024-es olimpia rendezési jogáért eredetileg érdeklődők, jelentkezők közül négyen visszaléptek. Budapest idén március 1-jén döntött arról, hogy visszavonja a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére beadott pályázatát, előtte pedig Boston, Hamburg és Róma szállt ki a versenyből. A helyszínkijelölés szeptember 13-án, Limában lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.