Rájátszásban a magyar pingpongosok

Férficsapatunk 3-1-re legyőzte a dán válogatottat, s bejutott az asztaliteniszezők Európa-bajnoki rájátszásába.

MTI
2017. 03. 08. 5:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férficsapat 3-1-re legyőzte kedden a vendég dán válogatottat az asztaliteniszezők Európa-bajnoki selejtezősorozatában, az A csoport utolsó mérkőzésén, és ezzel bejutott a rájátszásba.

Aranyosi Péter együttese április 11-én és 18-án játszhat majd azért, hogy a szeptemberi kontinensviadalon a legmagasabb osztály tagja lehessen. Az ellenfél Fehéroroszország lesz.

A két válogatott igazi ki-ki mérkőzést játszott egymással, miután az már korábban eldőlt, hogy a csoportot az Eb-címvédő osztrákok nyerik, a magyar és a dán csapat pedig négy-négy ponttal várta a zárómeccset. A tét tehát a második hely volt.

„Szudi a harmadik szettben húzott egy zseniálisat, szervát váltott, és ezzel nyerte meg a meccset. A többieket is dicséret illeti, mindenki nagyot küzdött. Itt is, ott is voltak hiányzók, jobbára fiatalok szerepeltek mindkét oldalon. Bár a fehéroroszoknál van egy sztár, Vlagyimir Szamszonov, ellenük is van esélyünk” – mondta az MTI-nek Aranyosi Péter.

Szudi Ádám–Claus Nielsen 3-0 (3, 5, 8)

Majoros Bence–Anders Lind 3-2 (-9, 7, 6, -7, 5)

Ecseki Nándor–Tobias Rasmussen 1-3 (-7, 9, -3, -5)

Szudi–Mikkel Hindersson 3-2 (-9, -3, 5, 7, 2)

A csoport végeredménye: 1. Ausztria 7 pont, 2. Magyarország 6, 3. Dánia 5

A magyarok 3-2-re, majd 3-0-ra kikaptak az osztrákoktól, idegenben pedig 3-2-re nyertek a dánok ellen.

Az Eb-selejtezős csoportokban minden csapat egyszer otthon és egyszer idegenben játszott a másik kettővel. A tíz csoportelső az úgynevezett bajnoki divízióban, a tíz csoportharmadik a második osztálynak számító challenge divízióban szerepelhet a szeptemberi luxemburgi Eb-n. A tíz csoportmásodikat öt párba sorsolják, és az öt oda-visszavágós párharc győztese a bajnoki divízióban, az öt vesztes pedig a challenge divízióban játszhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.