Sorozatban harmadszor: Diósgyőrbe került a bajnoki cím

A döntő ötödik mérkőzésén a DVTK hazai pályán egygólos hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a MAC Budapestet.

MTI
2017. 03. 22. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntő ötödik mérkőzésével töltötte le a második találkozó után kapott büntetését a hazaiak játékosa, Magosi Bálint, akire így ezúttal sem számíthatott az amerikai szakvezető, Douglas Bradley.

A tavalyi döntő mind a négy összecsapását a borsodiak nyerték, míg a mostani idény alapszakaszában a másodikként záró MAC háromszor győzött négy mérkőzésből.

A jégkorong Mol Liga eddigi bajnokai

2008/09: HC Csíkszereda (román)
2009/10: Vasas Bp. Stars
2010/11: HSC Csíkszereda (román)
2011/12: Dab.Docler
2012/13: Dab.Docler
2013/14: HC Nové Zámky (szlovák)
2014/15: Miskolci Jegesmedvék
2015/16: DVTK Jegesmedvék
2016/17: DVTK Jegesmedvék

A telt ház előtt lejátszott összecsapáson a hazaiak kezdtek jobban, ám sem ők, sem a harmad végére feljavuló vendégek nem találtak be az első húsz percben.

A második felvonás jóval nagyobb iramban telt, és mindkét együttes jól, fegyelmezetten védekezett. A vezetést Terbócs István szerezte meg a fővárosiaknak egy remek egyéni megoldásból.

A záró felvonás 7. percében jött az egyenlítés Hajós Roland révén, aki a saját lövése után csapott le a korongra a határozatlan védők között. A MAC újra vezetést szerezhetett volna, ám Nagy Gergő büntetőt hibázott. Ez másfél perccel a dudaszó előtt bosszulta meg magát, amikor Pavuk Attila szemfüles mozdulattal juttatta Bálizs Bence kapujába a korongot. A hajrában kapus nélkül próbálkozott a MAC, ám kapuba találnia nem sikerült.

„Nagyszerű szezonon vagyunk túl, a fiúk az edzőtábor első napjától fogva elhivatottan dolgoztak. Leírhatatlanul jó érzés bajnoki címet nyerni” – mondta a lefújás után az M4 Sportnak Douglas Bradley.

A vendégek vezetőedzője, Majoross Gergely hangsúlyozta, a DVTK megérdemelten nyerte meg a bajnoki címet. „Sajnos, nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amelyet vártunk magunktól, ma játszottunk először úgy, ahogy végig kellett volna” – vélekedett.

A miskolci együttes az első, amely egymást követő három esztendőben megnyerte a MOL-ligát, és egyben megszerezte a magyar bajnoki címet is.

Eredmény:
DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
gólszerzők: Hajós (47.), Pavuk (59.), illetve Terbócs (34.)

A párharc végeredménye: 4-1, a DVTK Jegesmedvék javára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.