Teljes vérfrissítés a legjobb magyar hokiklubnál

Különválnak az Alba Volán és a Fehérvár AV 19 SC útjai. A Szélig–Palkovics-tengely irányít.

Gabay Balázs
2017. 03. 21. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz éve nem futott olyan rettenetes szezont az osztrák bajnokságban a fehérvári hokicsapat, mint az idén. A csapat pont ennyi ideje játszik az EBEL-ben, alaposan elrontotta tehát a jubileumot. Mint a fehérvári hoki atyja, az idén visszavonuló idősebb Ocskay Gábor is megjegyezte egy interjúban, megújulás szükséges, amelynek kedden érkezett el az ideje. Legalábbis a bejelentésnek, miszerint átalakul a legsikeresebb magyar hokiklub.

„Lezárult egy 40 éves korszak” – hangzott el a sajtótájékoztatón, és ez így is van: amellett, hogy Ocskay Gábor távozik – főtanácsadóként persze marad –, a Fehérvár AV 19 SC és az Alba Volán SC útjai különválnak. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiemelte, a város továbbra sem a csapat tulajdonosa, de nagy támogatója. A valóság az, hogy a város rengeteg pénzt ad a hokira, mióta a korábbi főtámogató Sapa távozott, és csökkentené a dotációt, így üdvös lenne egy új névadó szponzor. Azt viszont Gál Péter elnök is csak a sajtótájékoztatón tudta meg, hogy a Volán valamilyen szinten továbbra is támogatni kívánja a jégkorongozókat. 

Kedden bemutatták az új csapatot, amely az átalakuló fehérvári jégkorong útját hivatott egyengetni. Fekti István, aki a helyi akadémiát vezeti évek óta, szakmai alelnök lesz, és az új csarnokkal kapcsolatos kérdésekkel is foglalkozik majd, amelyet kiemelt kormányberuházássá nyilvánítottak, és 2019-ig terveznek felépíteni.

Cser-Palkovics András kiváló igazolásnak nevezte az egykori nagy dunaújvárosi ellenfél Szélig Viktort, aki „GM”, vagyis general manager lesz, magyarul a napi szakmai munka irányításáért felel. Palkovics Krisztián, a Volán korábbi legendája pedig elnökségi tag, egyben szakmai tanácsadóként dolgozik majd.

Gál Péter elnök egy újdonságról is beszámolt: feláll egy tanácsadó testület. Konyhanyelven elmagyarázta, az lesz a feladata, hogy felhajtsa a székesfehérvári gazdasági szereplőket, amelyeket esetleg be lehet vonni támogatóként. Ebben Palkovics Krisztiánnak lesz nagy szerepe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.