Tét nélkül: szoros csatában győztek Görbicz Anitáék

A Győri Audi ETO KC 26-25-re nyert a norvég Larvik otthonában.

MTI
2017. 03. 12. 18:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoport rangadója tét nélküli volt, mivel a magyar csapat első és a norvégok második helye is biztos volt a kezdés előtt.

Remekül kezdtek a győriek, a kilencedik percben 7-3-ra vezettek, ezt követően azonban kilenc perc alatt csak egyszer voltak eredményesek, így Linn-Kristin Riegelhuth Koren vezérletével a hazaiak felzárkóztak, sőt a 18. percben fordítottak (9-8). A vendégek ezután átlendültek a holtponton, és a szünetben ismét jobban álltak két góllal (12-14).

A szünet utáni nyolc percben 6-1-es szériát produkált a magyar csapat, és úgy tűnt, eldöntötte a találkozót (13-20). A norvégok azonban nem adták fel, a győriek hibáit kihasználva ismét közelebb zárkóztak (18-20). A rendkívül hullámzó mérkőzés folytatásában újra elhúzott a Győr (19-24), a hajrá viszont szorosan alakult. Ambros Martín vezetőedző 2 perc 14 másodperccel a lefújás előtt időt kért, és mivel több gól már nem született, együttese egy góllal győzött (25-26).

A Larvik – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Riegelhuth Koren volt 11 találattal.

Az már a múlt hétvégén eldőlt, hogy a 2. csoportot megnyerő Győri Audi ETO KC a francia Metz csapatával játszik a budapesti négyes döntőbe jutásért, az pedig vasárnap délután derült ki, hogy a Ferencváros a címvédő román CSM Bucurestivel találkozik.

Eredmény, női BL, 2. csoportkör, 6. (utolsó) forduló, 2. csoport:
Larvik (norvég)–Győri Audi ETO KC 25-26 (12-14)
a Győr gólszerzői: N. Mörk, Amorim 6-6, Tomori 4, Broch 3, Hársfalvi, Groot 2-2, Knedlikova, Görbicz, Bódi 1-1

A csoport végeredménye: 1. Győri Audi ETO 17 pont, 2. Larvik 12, 3. CSM Bucuresti (román) 11, 4. Midtjylland (dán) 10, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 6, 6. Esbjerg (dán) 4

szombaton játszották:
1. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Buducnost Podgorica (montenegrói) 23-24 (8-9)

A végeredmény: 1. Vardar Szkopje (macedón) 15 pont, 2. Ferencváros 14, 3. Buducnost Podgorica 14, 4. Metz (francia) 10, 5. Thüringer HC (német) 5, 6. Asztrahanocska (orosz) 2

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak. A csoportok első négy helyezettje jutott a negyeddöntőbe, amelynek első mérkőzéseit április 7. és 9. között, a visszavágóit pedig egy héttel később rendezik.

A negyeddöntő párosítása:
Metz–Győri Audi ETO KC
Midtjylland–Vardar Szkopje
CSM Bucuresti–Ferencváros
Buducnost Podgorica–Larvik

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.