0-2-ről támadt fel, és ezzel bajnok a Kaposvár

Majdnem összejött a bravúr a félamatőrökkel felálló Pénzügyőrnek.

Gabay Balázs
2017. 04. 04. 20:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2001 és 2015 után újra 0-2-ről fordított a Kaposvár a három nyert meccsig tartó férfiröplabda-bajnoki döntőben. A félig-meddig amatőr státusban sportoló Pénzügyőr játékosai elképesztő bravúr kapujában álltak a harmadik mérkőzés előtt, de a rekordbajnok Kaposvár, amely az elmúlt tíz évben csak egyszer engedte át másnak a trófeát, előbb szépített, majd egyenlített.

A keddi, mindent eldöntő találkozón a hazai Kaposvár szerzett 2-0-s előnyt, de ezúttal a fővárosiak zárkóztak fel (2-2). A finálét eldöntő szettben a Pénzügyőr majdnem felállt 14-8-as hátrányból, de végül a rutin és a profik legyőzték a félamatőröket.

A két csapat az utóbbi idők legizgalmasabb döntőjét játszotta. A Pénzügyőr karnyújtásnyira volt első bajnoki címétől, de a somogyiak mentálisan erősebbek voltak, így tizennyolcadik alkalommal is Kaposvárra került az arany.

NB I, férfiak, döntő, 5. mérkőzés: Kaposvár–Pénzügyőr 3-2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.