A gólképtelen hokiválogatott elbúcsúzhat az álmoktól

Csalódást keltő a mieink támadópotenciálja a világbajnokságon. Így nincs értelme a feljutásról beszélni.

Gabay Balázs
2017. 04. 27. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pofonegyszerű volt a képlet a csütörtöki meccsünk előtt a kijevi világbajnokságon. Ha megverjük a lengyeleket, mi álmodozhatunk tovább a feljutásról – persze ehhez több eredménynek is a mi szánk íze szerint kell alakulnia –, ha kikapunk, biztosan maradunk a divízió I-ben. Az emberelőnyöket leghatékonyabban kihasználó magyarok a hátrányokat leghatékonyabban kivédekező lengyelek ellen, az utóbbi években változatos eredménnyel zárult ez a párosítás. Két éve Krakkóban nehezen felejthető meccsen épp az ő legyűrésükkel sikerült az elitcsoportba kerülnünk, tavaly ők foszlatták szerte olimpiai reményeinket. Vas János után Gőz Balázs is kidőlt a csütörtöki meccsre.

Tizenkét perc alatt hat játékost szórtak ki a játékvezetők, egyenlő arányban, így nem teljesült Rich Chernomaz magyar kapitány meccsek óta sulykolt óhaja: elkerülni a kiállításokat. A csapatok lövésig is alig jutottak létszámfölényben, Dansereau és Nagy Krisztián azért megkínálta Odrobnyt egy-két lökettel. Odaát Bálizs is fogott néhányat, de őrjítő izgalmat nem tartogatott az első harmad. A hat kapura lövésünk viszont édeskevés volt.

Urbanowicz kapu mellé szálló lövésénél még morzsoltuk a tenyerünket, Zapala hosszúba vágódó suhintásánál búslakodtunk, Malasinski emberhátrányból lőtt góljánál pedig már a fejünket is lehajtottuk, 0-2 oda. Támadásban erőlködtünk, próbálkoztunk, de ha kaput találtunk, Odrobny hárított. Ez a záró harmadra sem módosult, sőt: több alkalommal Bálizsnak kellett mentenie látványos spárgákkal. A játék képe jottányit sem változott, amikor öt a négy ellen támadhatunk. A meccset stílszerűen Hári kiállítása zárta. 

A magyar válogatott nagy reményekkel kezdte a vébét, de az ukránverés óta csupa kudarc jut nekünk. Az osztrákok és Dél-Korea ellen 3-1-re kaptunk ki, most 0-2-re. Ilyen támadóhatékonysággal kínosan messze van az elitcsoport. Míg a lengyelek pénteken a feljutásért játszhatnak Ausztriával, mi a becsületünkért Kazahsztán ellen. Mivel szerencsére a kazahok is elverték a házigazdákat, így kiesni biztosan nem fogunk már. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.