Amikor Kokó igyekszik sarokba szorítani Erdei Zsoltot

Nem mindenben volt egyetértés a két volt profi világbajnok között a Csötönyi elleni „puccs” után.

MN
2017. 04. 04. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Kokó István és Erdei Zsolt 1997-ben együtt lett amatőr világbajnok Budapesten, majd Erdei Zsolt követte Kokót a profivilágba, és ugyanúgy világbajnoki övet szerzett. 

Most viszont egész más a közös témájuk, mégpedig Csötönyi Sándor távozása a hazai szövetség éléről. Az M4 Sporton Kokó volt a riporter, Erdei pedig – mint az új elnök – az interjúalany. Ebből persze nem csak kérdések és válaszok lettek. 

Egy bejátszással kezdődött a beszélgetés, amelyben Csötönyi többek között nemtelen támadásokkal indokolja a lemondását. (Közismert, hogy Kokó régóta kritizálta nyíltan a volt elnököt.) Csötönyi arra biztatta utódját, nézzen néha a háta mögé is, pláne az utóbbi évek alapján, amikor megjelent a pénz a sportágban. Csötönyi a hét elején a Digi Sporton részletesen kifejtette véleményét. 

Kokó kezdésként mindjárt kimondta, Csötönyi valójában leváltott elnök, majd megkérdezte azért Erdeit, hogy akkor most lemondott vagy megbuktatták?   

Volt itt egy puccs is. Ha nem mondott volna le, leváltották volna

– mondta Erdei Zsolt. 

Kokó időnként mintha Gyárfás Tamás egykori riporteri stílusát vette volna fel, nem annyira kérdezgetett, inkább odaszurkált az interjúalanynak. Erdei úriemberként reagált.

Kokónak nem tetszett például, hogyan lehet Csötönyi tiszteletbeli elnök. Erdei elmondta, ez a közgyűlés dolga. 

Abban persze egyetértettek, nagyok a gondok, mint Erdei Zsolt mondta: 

„Nem működik semmi megfelelően az ökölvívás terén, rendet kell teremtenünk.

Nem elnöknek születtem, de szeretnék jó elnök lenni. Könnyebb volt edzőnek lenni, és még könnyebb volt bokszolni.” 

Abban már nem volt nagy egyetértés, mióta sikertelen a sportág. Kokó szerette volna ugyanis kicsikarni, miért éppen most jött el a váltás ideje, mint nem annyira riporterként elmesélte:

„Én tíz éve kezdtem elindítani valamit, jeleztem, hogy itt valami nagyon nincs rendben,

Rácz Félix egy fél éve kongatta egy kicsit a vészharangot, aztán Kovács László és Balzsay Károly a háttérben összegyűjtött rengeteg papírost.” 

Nem maradhatott el a közpénzek elherdálásának firtatása sem. Erdei Zsolt kérdésre válaszolva elmondta: „Az átadás-átvételnél majd kiderül, voltak-e bűnösök. Nem akarok vérben ázni.” Kokó szerint nem is kell. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.