Aranyérmet nyertünk a női kardozók kadett-világbajnokságán

A kardozó Pusztai Liza aranyérmes lett a vívók plovdivi kadett-vívó-világbajnokságán.

MTI
2017. 04. 02. 18:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az aranyérmet nyerő, 16 éves Pusztai Liza könnyedén menetelt a négyes fináléig, sorrendben hongkongi, német, olasz és dél-koreai ellenfelet győzött le a plovdivi világbajnokságon úgy, hogy 11 tusnál egyszer sem kapott többet. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a legjobb négy között és a fináléban még magabiztosabb volt, ugyanis előbb az amerikai Tartakovskyt 15-3-ra, majd az orosz Kljucsnyikovát 15-7-re verte. Pusztai Liza egy hónapja a korosztályos Európa-bajnokságon is remekelt, akkor a kadettok között arany-, a junioroknál pedig ezüstérmes lett. A magyarok az első két nap alatt egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet gyűjtöttek a bulgáriai vb-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.