Az oroszokat kellene legyőzni, nem mi vagyunk az esélyesek

Magyarország ad otthont a szeptember 15–17-én sorra kerülő párharcnak.

MTI
2017. 04. 11. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorozat Twitter-oldala alapján a keddi sorsoláson eldőlt, hogy Magyarország ad otthont a szeptember 15–17-én sorra kerülő párharcnak, amely a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoport-részvételért zajlik majd.

Az euroafrikai zóna I-es csoportjában a magyarok februárban bravúrral 3-1-re nyertek Pozsonyban a szlovákok ellen, ezzel bejutottak a világcsoport rájátszásába. Ott a 16 tagú elitmezőny első fordulójának vesztesei közül került ki Köves Gábor kapitány csapatának következő ellenfele, ezek Horvátország, Kanada, Németország, Oroszország, Svájc, Japán, Csehország és Argentína voltak. Az oroszok a hetes kiemelési számot kapták.

„Nehéz ellenfelet kaptunk, de a mezőnyt elnézve jöhetett volna erősebb csapat is – mondta az MTI-nek Köves Gábor kapitány. – Talán lassabb pályán lesz érdemes őket fogadnunk, mert szeretik a gyors borítást. És ne feledjük, hogy az utolsó, aki megverte Roger Federert, az orosz Jevgenyij Donszkoj volt.”

Richter Attila, a szövetség főtitkára úgy fogalmazott, hogy nem a magyarok lesznek az esélyesek, de ehhez már hozzászoktak az elmúlt években. „És mégis itt vagyunk. A csapategység és a hazai pálya mellettünk szól, ezzel együtt a helytállás lesz a cél” – mondta.

A DK 1900 óta íródó történetében mindössze kétszer fordult elő, hogy a magyarok feljutottak az elitbe: 1993-ban és 1995-ben. Az első alkalommal a Noszály Sándor, Krocskó József, Nagy Viktor összeállítású csapat 3-1-re verte az argentinokat a Margitszigeten, míg 1995-ben az addig 20-szoros Davis-kupa-győztes ausztrálok – soraikban Mark Philippoussisszal és a Mark Woodforde, Todd Woodbridge párossal – 3-2-es vereséggel távoztak a Kisstadionból. A magyarok a következő évben mindkét alkalommal visszakerültek a másodosztályba. Azóta a nemzeti együttes 2013-ban a zóna III-at, azaz a legalacsonyabb osztályt is megjárta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.