Borkai mindent megtesz, hogy legyen kihívója

Rendkívüli közgyűlés előzi meg a MOB május 2-i tisztújítását, a kitűzött időpont április 24.

Radványi Benedek
2017. 04. 10. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli közgyűlés előzi meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) május 2-i tisztújítását, a kitűzött időpont április 24.

Dávid Imre, a szervezet felügyelőbizottságának elnöke hétfő délutánra hívta össze a testület ülését, amely határozni hivatott a kérdésben.

A lépést múlt héten számos sportági szakszövetségi vezetővel karöltve javasolta Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, aki hétfőn úgy fogalmazott, szerinte így tisztább helyzet áll elő, hiszen ha a május 2-i közgyűlés elején választanának meg új tagokat, kérdéses lenne, hogy ők a további aznapi napirendi pontok megvitatásában és a tisztújításban illetékesek-e.

A MOB mostani alapszabályában ugyanis az szerepel, hogy vezető tisztségviselőnek csak az ötkarikás sportági szövetségek jelöltjei választhatók, ez pedig több tagot kizár ebből a versenyből, ráadásul a közelmúltban megválasztott elnököket – Bienerth Gusztáv, Schmidt Gábor, Erdei Zsolt – sem iktatták még be. Ám fontos ok Szabó Bence személye is, aki tavaly novemberig volt a MOB főtitkára, s így szándékának megfelelően megmérettetheti magát az elnöki posztért.

– Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Szabó Bence el tudjon indulni ellenem, és megküzdjünk egymással – jelentette ki a sajtótájékoztatón a regnáló elnök, Borkai Zsolt, akit Kósa harcostársának nevezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.