Császár számára necces a válogatottszereplés

Az Eb-selejtezők idején klubjánál is leterhelt, Vranjestől pedig fogalma sincs, mire számítson Császár Gábor.

MN
2017. 04. 06. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Császár Gábor, a Schaffhausen kézilabdacsapatának irányítója továbbra is tagja a magyar válogatottnak, a júniusig hivatalban lévő szövetségi kapitány, Xavi Sabaté beszélt vele, s számít rá a májusi Eb-selejtezőkön.

„A Dánia elleni oda-visszavágó nagyon necces időpontban van nekem, mert pont az itteni elődöntő és döntő közötti napkora esik, s nagyon remélem, hogy idén is döntőt tudunk játszani, ez nagyon fontos lenne a klubnak, viszont az a két válogatott meccs meg nem kis mérkőzés” – fejtette ki dilemmáját a 226-szoros válogatott játékos a DIGI Sport reggeli műsorában.

Nyártól viszont új szövetségi kapitány, Ljubomir Vranjes dolgozik a nemzeti csapat élén, ám Császár még nem tudja, mire számítson. „Megmondom őszintén, fogalmam sincs, mi lesz, azt sem tudom, velem mi a terve.

Rengeteg olyan edző volt már a karrierem során, akivel alig vártam, hogy együtt dolgozzunk, aztán elég nagy csalódás lett a vége. Ugyanebbe a cipőbe nem szeretnék kerülni,

azt gondolom, amit láttunk tőle, az nagyon pozitív, de hogy ebben a magyar közegben a válogatottal vagy a Veszprémmel meddig fog tudni eljutni, azt nyilván majd az eredmények fogják megmutatni, mert bármikor bármi megtörténhet. Úgyhogy én nagyon előre nem tervezek.”

A 32 éves irányító kijelentette, nem hiányolja azokat az éveket, amikor európai topcsapatokban játszott. „Nekem a párizsi túra szuper kaland volt, nagyon szerettem, azt gondolom, lelkileg rengeteget fejlődtem, viszont ugye a kézilabdában csalódás volt. Utána eljöttem ide,

újra összeszedtem magam, s megmutathattam, hogy ugyanolyan jó játékos vagyok.”

Császár 2015 februárjában a Paris Saint-Germaintől igazolt a Schaffhausenhez, s a minap 2021-ig meghosszabbította szerződését.

„A legfontosabb az volt számomra, hogy a családommal jól érezzük magunkat, megtaláljuk a számításunkat, kiegyensúlyozott életet tudunk élni. Emellett a kézilabda is jól megy, tele vagyok önbizalommal, és nagyon örülök, hogy januárban a válogatottal tudtam egy olyan vébét produkálni, amelyen számítottak rám, és fontos szerepem volt. Úgyhogy nem volt sok kérdőjel” – indokolta, hogy további négy évre elkötelezte magát.

Felidézte még, hogy a svájciakkal rengeteg élklub ellen játszott a Bajnokok Ligájában, volt csapatát meg is szorongatták március elején, amikor a Telekom Veszprém 28-27-re győzött a Kadetten Schaffhausen otthonában.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.