Döntetlent játszott a Szeged a PSG-vel, kiesett a magyar csapat

A BL negyeddöntőjének visszavágóján búcsúztak a szegediek.

MTI
2017. 04. 30. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első, hazai mérkőzést 30-27-re elveszítő szegediek közül a visszavágón csak a horvát Alen Blazevic hiányzott sérülés miatt.

Balogh Zsolt szerezte a meccs első találatát, amivel a párharc során először vezetett a magyar csapat. A folytatásban felváltva estek a gólok, majd 9-8-nál már a hét francia világ-, két dán olimpiai és egy német Európa-bajnokkal játszó PSG állt jobban.

A szegediek sokkal felszabadultabban, magabiztosabban és bátrabban kézilabdáztak, mint múlt vasárnap, José Manuel Sierra remekül védett, ennek köszönhetően a hajrában már hárommal vezettek (13-16), a szünetben pedig egygólos előnnyel várhatták a folytatást.

A magyar együttes sérülés miatt elveszítette Szergej Gorbokot, az orosz balátlövő a második felvonásban nem tudott visszatérni a pályára. Emberhátrányból kétszer is betaláltak a szegediek, és ezt követően is gyorsak, pontosak voltak, így a negyvenedik percben 25-21-re vezettek. Idáig az idény egyik legjobb teljesítményét produkálta a vendégcsapat, ekkor viszont elérkezett a meccs fordulópontja.

A Szeged játékosai fáradni látszottak, a PSG minden apró hibájukat kihasználta, és a játékvezetők is a hazaiakat segítették a kritikus szituációkban. A magyar együttes 13 percen keresztül nem szerzett gólt, mert a párizsi kapusok és védők teljesítménye jelentősen javult. Végül döntetlennel zárult az összecsapás.

A PSG legeredményesebb játékosa a dán Mikkel Hansen volt hét góllal.

Az elődöntő párosításait kedden sorsolják. A négyes döntőt június első hétvégéjén rendezik Kölnben.

Eredmények, férfi BL, negyeddöntő, visszavágók:

Paris Saint-Germain (francia) – Mol-Pick Szeged 30-30 (16-17)

a Szeged gólszerzői: Balogh Zs. 8, Bodó, Gorbok 4-4, Obranovic, Bánhidi, Skube 3-3, Källman 2, Gaber, Sostaric, Rodriguez 1-1

Továbbjutott: a PSG 60-57-es összesítéssel

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.