Ezüstérmes lett Márton Anna Szöulban

A férfiak mezőnyében a legjobb magyar, Szatmári András a nyolcaddöntőig jutott.

MTI
2017. 04. 01. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A verseny eredményközlő honlapja szerint a viadal előtt a világranglistán harmadik Márton a szombati főtáblás küzdelmek során előbb francia, majd orosz vetélytársát győzte le simán, a 16 között viszont nagyon megszenvedett a szintén francia Saoussen Boudiaffal, aki ellen 15-14-re nyert.

Márton Anna a negyeddöntőben a szakág legendás alakját, a 2004-ben és 2008-ban is egyéni olimpiai bajnok amerikai Mariel Zagunist 15-11-re verte, az elődöntőben pedig az olasz Martina Crisciót még könnyebben, 15-8-ra. A döntőben a riói olimpián egyéniben és csapatban is aranyérmes, világranglista-vezető orosz Jana Jegorjan volt az MTK sportolójának ellenfele, akitől 15-12-re kapott ki. Márton dél-koreai szereplésével folytatta remeklését a szezonban, ugyanis decemberben a cancuni világkupa-versenyen is ezüstérmes volt, míg a februári, athéni vk-n győzni tudott.

A férfiaknál a 2004-es olimpiai bajnok Aldo Montano vert meg több magyart, a 32 között London és Rio egyéni bajnokát, Szilágyi Áront, a nyolcaddöntőben pedig Szatmári Andrást győzte le egyaránt 15-14-re. A másik két főtáblás közül Decsi Tamást Szatmári verte a 32-ben, és Gémesi Csanád is a főtábla második körében búcsúzott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.