Federer és Nadal kéz a kézben jönnek fel a ranglistán

A miami döntő után a svájci és a spanyol is belépett a legjobb öt közé.

2017. 04. 03. 6:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miamiban aratott tornagyőzelmé nek köszönhetően a svájci Roger Federer a 6.-ról a 4. helyre lépett előre a férfi teniszezők világranglistáján. Floridai döntős ellenfele, a spanyol Rafael Nadal szintén két helyet előrelépve az 5., hátrébb szorítva így a kanadai Milos Raonicot és a japán Nisikori Kejt. Az első három helyet továbbra is a toronymagasan élen álló brit Andy Murray, valamint szerb Novak Djokovic és Stan Wawrinka foglalja el, ám a svájci mögött már nem sok a honfitárs Federer lemaradása, aki vasárnap este azt is bejelentette, 35 évesen is becélozza a világranglista első helyét. No persze nem lesz könnyű dolga, ha jelzése szerint tényleg kihagyja a most következő salakos évszakot, aminek a végén, a Roland Garroson viszont újra láthatjuk.

A hölgyeknél nincs ekkora mozgás, első helyét megtartotta a német Angelique Kerber, a másodikat az amerikai Serena Williams, a harmadikat a cseh Pliskova, a negyediket a szlovák Cibulkova, az ötödiket pedig a román Halep. A Top 10 két nyertese a 11.-ről a 7. helyre előrelépő brit, de a magyar állampolgársággal is rendelkező, mellesleg ausztrál születésű Konta Johanna (ő győzött a hölgyeknél Miamiban), de befér már az idősebbik Williams nővér, Venus is.

A legjobb magyar férfi, Fucsovics Márton tartja 152. helyét, Babos Tímea a nők között viszont három helyet rontott múlt heti helyezésén, ő a 30. Gálfi Dalma mintha araszolna előre, múlt heti 156. helye után e héten a 155.

A ranglistákon ITT lehet böngészni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.