Federer–Nadal összecsapás lesz Miamiban

A svájci játékos legyőzte az elődöntőben az ausztrál Nick Kyrgiost.

MTI
2017. 04. 01. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18-szoros Grand Slam-bajnok Federer mindhárom szettben rövidítésre kényszerült, és több mint háromórás összecsapás végén szerezte meg a győzelmet.

Az első tie-breakben a svájci nyert 11-9-re, majd a második játszma végén a botrányos viselkedéséről is híres ausztrál győzött hasonló arányban. A két teniszező a harmadik szettben is rövidítésig jutott, melyben Federer 7-5-re nyert.

A 7 millió dollár (2 milliárd forint) összdíjazású férfi verseny fináléjában így egy igazi klasszikus párharcot rendeznek, hiszen Federer ellenfele – ahogy a januári Australian Openen is – a spanyolok 14-szeres Grand Slam-bajnoka, Rafael Nadal lesz.

Eredmény:

férfiak (7 millió dollár összdíjazás):

elődöntő:

Federer (svájci, 4.)–Kyrgios (ausztrál, 12.) 7:6 (11-9), 6:7 (9-11), 7:6 (7-5)

Nadal (spanyol, 5.)–Fognini (olasz) 6:1, 7:5

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.