Kemény: Ha érem nélkül maradunk, az kudarc

Már csak 100 nap van a vizes világbajnokságig. A férfipólósok korábbi kapitánya a várakozásairól beszélt.

MNO
2017. 04. 05. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Száz nap múlva kezdődik a vizes világbajnokság, ennek apropóján a Nemzeti Sport interjút készített Kemény Dénessel. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a hazai rendezésű esemény kapcsán jelezte, figyelni kell arra, hogy a válogatottban ne aludjon ki a belső tűz a második hétre sem, hiszen akkor kezdődnek a legfontosabb meccsek a negyeddöntőben. A 2001-es margitszigeti Eb-n a túlzott elvárás rányomta a bélyegét a teljesítményre, most ezt kezelni kell.

„Az ember lelke alkalmatlan rá, hogy két héten belül hét-nyolc katarzist átéljen, ezért kell ügyesen időzíteni” – mondta Kemény Dénes.

Hozzátette, a londoni és riói játékok ötödik, a kazanyi vébé hatodik helye után sokat jelentene a vébén két vízilabdaérem, ha enélkül maradna mindkét válogatott, az egyértelműen kudarcot jelent.

Arra a kérdésre, hogy fontosabb-e a magyar vízilabda számára a budapesti világbajnokság, mint a tokiói olimpia, Kemény így felelt:

„Nem, azért azt nem. Nem kevésbé fontos, de azt nem állítanám, hogy fontosabb.”

A férfiak volt kapitánya kitért a női szakágra is, amellyel az a terve, hogy népszerűsége egyre közelítsen a férfivízilabdáé felé. Kemény szerint azért olyan erős Ausztrália és Észak-Amerika is, mert az angolszász országokban az emancipáció nem ismert olyan határokat, mint másutt, ráadásul az iskolához uszoda is tartozik, ahol nemcsak úszni, hanem labdázni is lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.