Kézilabda: bejutott a négyes döntőbe a Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfikézilabda-BL négyes döntőjébe, miután 30-25 legyőzte a Montpellier-t

MTI
2017. 04. 30. 18:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kettős győzelemmel jutott a férfikézilabda-Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé a Telekom Veszprém csapata, miután vasárnap este nagyobb arányban győzte le a francia Montpellier csapatát idegenben, mint tette azt hazai pályán. A mostani, 30-25-ös eredmény azt jelenti, hogy összesítésben nyolc góllal, 56-48 arányban bizonyult jobbnak, mint a gallok.

Az első félidőben még pengeélen táncolt a Bajnokok Ligája-részvétel, hiszen végig a franciák vezettek, s a félidő végén 15-11-es vezetésnél még ők álltak továbbjutásra, igaz csak egy góllal. A második félidő elején fölváltva estek a gólok, azonban a Veszprém lassan megkezdte a fölzárkózást, amelynek eredményeként a 38. percben sikerült egyenlíteni. Ezt követően is kitartott a lendület, igaz, egy góllal még meglépett a Montpellier, de az újabb egyenlítést követően sikerült újabb gólt lőni, s ezután már nem is adta ki a vezetést a kezéből a magyar csapat. 24-23-ig egy-két góllal vezetett csak a Veszprém, de aztán egyhuzamban négy gólt is lőttünk, majd az utolsó percben hat góllal is vezettünk, de aztán a franciák még szépítettek, így alakult ki a 30-25-ös végeredmény.

Férfikézilabda-Bajnokok Ligája 

Negyeddöntő visszavágó

Montpellier (francia)–Telekom Veszprém 25–30 (15–11)

Összesítésben: 48–56, a Veszprém jutott a döntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.