Meglepő vereséget szenvedett a Győr a BL-ben

A Győri Audi ETO KC 32-31-re kikapott a francia Metz otthonában.

MTI
2017. 04. 09. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győriek korábbi, a franciák jelenlegi szlovén légiósa, Ana Gros két góljával indult a találkozó, de a magyar csapat gyorsan egyenlített. A folytatásban is szoros volt az állás, majd Tomori Zsuzsanna találataival először alakult ki kétgólos különbség a vendégek javára (7-9).

Amikor a pontosabban támadó Metz fordított, Ambros Martín vezetőedző időt kért, ennek hatására az ETO visszavette a vezetést. A rendkívül hullámzó játékot hozó első félidő annak ellenére döntetlennel (16-16) zárult, hogy a hazaiakat négyszer büntették kétperces kiállítással a játékvezetők, a vendégeket viszont egyszer sem.

A szünet után egy ideig felváltva születtek a gólok, de amikor a magyar csapat nyolc percen keresztül nem tudott betalálni, újra elhúztak a franciák (22-19). A győriek spanyol edzője ismét időt kért, de ezúttal ez sem használt, játékosai számos helyzetet kihagytak, így a 48. percben újabb időkérés következett.

A következő percekben a vendégek nagyot küzdöttek, és mivel jobban is kézilabdáztak, mint korábban, jelentősen csökkentették hátrányukat, sőt a norvég Nora Mörk, valamint a csereként beállt kapus, Kiss Éva vezérletével az 58. percben egyenlítettek (30-30), végül azonban egy góllal kikaptak.

Mörkhöz hasonlóan Ana Gros is tíz góllal zárta a találkozót.

A visszavágót jövő szombaton rendezik Győrben.

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Metz (francia)–Győri Audi ETO KC 32-31 (16-16)

a Győr gólszerzői: Mörk 10, Tomori 5, Broch, Groot, Görbicz 3-3, Amorim, Bódi 2-2, Knedlikova, Puhalák, Elghaoui 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.