Mélyül a botrány az MTK úszóedzője körül

A tanítványok és azok szülei támogatásukról biztosítják, az úszószövetség és a rendőrség vizsgálódik.

2017. 04. 10. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem is egy, jóval több kép került nyilvánosságra a meztelenkedést kedvelő MTK-úszóedzőről. Mint a 24.hu írja, az ügy kirobbantója a rendőrségen ráadásul hat lányt is megnevezett, akiknek T. R. – az üggyel foglalkozó sajtóorgánumokban már csak így szerepel a neve – intim testrészről készült fotót, fotókat küldött.

A botrány a múlt előtti héten robbant ki: az MTK kiemelt állami fizetéssel és autóval is megtámogatott úszóedzője, az olimpikon Kozma Dominik mestere a Fullank.hu állítása szerint meztelen fotókat küldött fiatalkorú, 18 év alatti tanítványainak, de azt is tudni, nem mostanában, hanem még a tréner korábbi, kőbányai munkavállalása idején, 2014 előtt – ezért is védekezhetett az ügyben azzal az MTK, hogy nekik nincs lépni valójuk az ügyben.

A friss hír most az, hogy a korábbi meztelen fotók mellett most „még annál is intimebb” képek kerültek elő T. R.-ről, ráközelítve arra a bizonyos testtájra, illetve más felvételeken a nyelvét is öltögeti T. R. A képek közül valamelyiken egy hölgy is szerepel kitakarva, az ő kilétéről azonban semmit nem tudni.

Ismert, a botrány korábbi fázisában T. R. jelenlegi tanítványai és azok szülői közössége közleményt is kiadtak, amelyben kiálltak T. R. mellett, mondván, „soha semmi olyan nem történt az edző és a gyerekek között, ami a legcsekélyebb mértékben is utalt volna” olyan vádakra, például pedofíliára, amelyekkel a képek kapcsán illetik az edzőt. Szerintük az edző egy lejárató hadjárat áldozata.

Az ügyben közben rendőrségi nyomozás folyik, bevonva a Fullank.hu újságíróját is. Az ügyben a Magyar Úszó Szövetségben is vizsgálódnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.