Simán továbbjutott a Veszprém

A Telekom Veszprém házigazdaként tíz góllal győzte le a horvát PPD Zagreb csapatát.

MTI
2017. 04. 01. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszprémiek a negyeddöntőben a címvédő lengyel Vive Tauron Kielce vagy a francia Montpellier HB csapatával találkoznak. Az első meccset házigazdaként a franciák nyerték öt góllal, a visszavágót vasárnap rendezik.

A hazaiak keretéből a betegségből lábadozó Ivan Sliskovic mellett Marko Kopljar, Ancsin Gábor és Blaz Blagotinsek hiányzott.

Két kihagyott büntetővel kezdte a találkozót a Veszprém, de miután sorozatban három gólt szerzett, a 11. percben már kettővel vezetett (5-3). A horvátok hét percen keresztül nem találtak a hálóba, a hazaiak több gyors ellenakciót is vezettek, és Gasper Marguc vezérletével remekül használták ki ezt az időszakot (9-4).

A folytatásban is tartani tudta a tempót az előző kiírásban BL-ezüstérmes magyar csapat, Cristian Ugalde például kínai figurából szerzett gólt, a kapuban pedig Mirko Alilovic nyújtott kiváló teljesítményt. Az első félidőben 71 százalékos hatékonysággal támadó veszprémiek a szünetben hat találattal jobban álltak (15-9).

A második felvonásban eleinte jól tartotta magát a PPD Zagreb, de nem volt esélye felzárkózni, mert a hazaiak taktikusan kézilabdáztak és hatékonyan védekeztek, Alilovic pedig továbbra is bravúrosan védett. Az 58. percben Andreas Nilsson találatával tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, ami meg is maradt a végéig.

A hazaiak 73 százalékos lövési hatékonysággal zárták a meccset, Alilovic pedig 49 százalékkal védett.

Bajnokok Ligája (férfi), nyolcaddöntő, visszavágók:

Telekom Veszprém–PPD Zagreb (horvát) 29-19 (15-9)

A Veszprém gólszerzői: Ilic, Ugalde, Marguc 5-5, Gajic 4, Palmarsson 3, Sulic, Nilsson 2-2, Iváncsik G., Lékai, Nagy L. 1-1

Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 52-41-es összesítéssel (23-22).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.