Sztárteniszezőt vert Stollár Fanny

Stollár Fanny bejutott a legjobb 16 közé a 776 ezer dollár összdíjazású charlestoni női salakpályás tenisztornán.

MTI
2017. 04. 05. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18 éves magyar játékos csütörtökön a verseny negyedik kiemeltje, a márciusban Indian Wellsben legjobbnak bizonyult orosz Jelena Vesznyina ellen nyert két szettben.

A 2 óra 6 perces összecsapás mindkét játszmája kiélezett küzdelemben dőlt el. Az első rövidítésében a világranglistán 282. Stollár – akit a rangsorban 268 hellyel előz meg Vesznyina – az ötödik szettlabdáját értékesítve jutott előnyhöz, majd a másodikban a mérkőzésért adogathatott, de öt meccslabdáját nem tudta kihasználni, az újabb tie-breakben viszont már az elsőt beütötte.

A selejtezőből a főtáblára jutó, párosban junior wimbledoni bajnok magyar játékos 13 ászt ütött. A nyolcaddöntőben a lett Jelena Osztyapenko és a görög Maria Szakkari összecsapásának győztesével találkozik.

Eredmény:
2. forduló (a 16 közé jutásért):
Stollár Fanny–Jelena Vesznyina (orosz, 4.) 7:6 (9-7), 7:6 (7-3)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.