A bajnoki cím küszöbén a Szolnoki Dózsa-Közgép

A Tisza-partiak szerdán Egerben sikerük esetén lezárják a bajnoki párharcot.

MTI
2017. 05. 05. 19:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első meccset hétfőn 13-7-re nyerte Egerben a címvédő, amely a második összecsapáson is vezetéshez jutott Varga Dénes góljával. Ezt követően azonban a remekül védő Mitrovicnak is köszönhetően stabilan állta a rohamokat az Eger, amely Cuk, Kovács és Lőrincz találataival fordított (1-3).

A második nyolc percben csak hazai találatot láthatott a közönség, Aleksic és Varga révén gyorsan ledolgozta hátrányát a házigazda, majd Prlainovic góljával a nagyszünetre a vezetést is visszavette (4-3).

A fordulás után Prlainovic újra betalált, majd Cuk faragott a hátrányból, ám Vámos kettős fórban gondoskodott arról, hogy Kovács újabb találata csak az egygólos különbség visszaállításához legyen elég (6-5).

A záró felvonásban Aleksic tovább növelte a hazai előnyt, s bár Kovács meglőtte harmadik találatát, Vámos két góllal gondoskodott arról, hogy a hajrában ne kelljen izgulnia együttesének.

A Szolnok szerdán Egerben sikere esetén lezárja a bajnoki párharcot.

E.ON férfi ob I, döntő, 2. mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 9-6 (1-3, 3-0, 2-2, 3-1)
Gólszerzők: Vámos 3, Aleksic, Prlainovic, Varga D. 2-2, illetve Kovács G. 3, Cuk 2, Lőrincz 1.

A döntő további menetrendje
Május 10., szerda: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 18.00
Május 13., szombat: Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 16.00 (ha szükséges)
Május 17., szerda: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 18.00 (ha szükséges)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.