A bajnoki cím után megjött Drávucz Rita étvágya a vb-re

A világbajnok vízilabdázó átmenti visszatérése az augusztusi masters világbajnoksággal is kapcsolatban van.

Radványi Benedek
2017. 05. 18. 3:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz gólt lőtt a hétvégén Drávucz Rita. Ez a mondat korábban is ritkaságszámba ment, ám mivel világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk profiként 2012-ben, a londoni olimpián játszott utoljára, ma kimondva még meglepőbben hangzik. Pedig igaz, azzal a kiegészítéssel, hogy a másodosztályú hazai bajnokság utolsó három meccsén szerepelt a III. Kerületi TVE színeiben, s ebből kettőt múlt vasárnap rendeztek, amelyeken öt-öt gólt jegyzett.

– Ha valaki azt mondja két hónappal ezelőtt, hogy hamarosan játszom, sőt bajnokságot nyerek, kinevettem volna. Nem éreztem a vízilabda hiányát, hiszen egy mérkőzésen sokszor tépnek, rúgnak, esetenként nem kapok levegőt – mondta lapunknak Drávucz Rita, akit korábbi csapattársai vettek rá, hogy segítse a klubot az OB I/B első helyének megtartásához. Más kérdés, hogy mit szóltak az ellenfelek annak a Drávucz Ritának a hirtelen megjelenéséhez, aki ötször volt az olasz női bajnokság gólkirálya. – Biztos, hogy nem ugráltak örömükben, de hát ez így alakult, szabadon igazolható voltam. Egyébként összesen tíz meccsből állt a sorozat, tehát tulajdonképpen a bajnokság harmadán ott voltam.

Mindössze három edzésen vett részt az első meccs előtt, pedig korábban csupán két-három hetente járt úszni vagy kocogni. – A hosszú évek során tanultakat nem felejtettem el, de a távolabbi lövésekkel voltak problémák, bár ez a vállammal is összefügg. Meg kellett volna műteni London után ahhoz, hogy magas szinten folytathassam.

Visszatérése az augusztusi Masters világbajnoksággal is kapcsolatban van. Ugyanis miként a Kemény Dénes kapitányi korszakában látott férfiválogatott krémje, úgy egy impozáns nevekkel – Stieber Mercédesz, Kis-Primász Ágnes, Pelle Anikó – tarkított hölgykoszorú is ott lesz a budapesti eseményen. Drávucz Rita decemberben még nemet mondott – miként a korábbi években az olasz csapat felkérésére is –, de most megjött az étvágya, s így végül ő is csatlakozik a szenior csapathoz. Júliustól heti két edzéssel készülnek, a cél az éremszerzés, illetve az élményszerzés csapaton belül és a közönségnek egyaránt.

A 37 éves vízilabdázó hétköznapokon az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportállamtitkárságán dolgozik, korán megy be, majd elhozza az óvodából kislányát, így a délután nagy része már a családé. – És olykor a régi játszótársaké is: – Kisteleki Dóri, Valkai Ági és Pelle Anikó jön most hozzám gyerekestül – mondta tegnap, ami négy világbajnok pólós és hat gyermek találkozóját jelenti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.