A lendületben és a hangulatban bízik Michelisz Norbert

Az összetettben negyedik helyen álló pilóta egy futamgyőzelmet tűzött ki célul.

MTI
2017. 05. 11. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Arra számítok, hogy azt a lendületet, melyet a szezon elejétől megtapasztaltam a Honda csapatában, tovább tudjuk vinni, és a Hungaroringen futamgyőzelmet ünnepelhetünk” – nyilatkozta az összetettben negyedik helyen álló pilóta a viadal csütörtöki sajtótájékoztatóján. „Elsősorban a hangulat az, amely tized- vagy századmásodperceket szabadít fel bennem Mogyoródon.” Michelisz hozzátette: rendkívül profi közeg fogadja a versenyzőket a Hungaroringen.

Nagy Dániel, a Zengő Motorsport versenyzője az elmúlt években szurkolóként, tavaly már mint csapattag volt kint a Hungaroringen.

„Ezúttal egészen más érzés lesz, hiszen idén már értem is szorítanak majd egy kicsit a nézők” – jelentette ki.

Nagy Norbert, a Zengő Motorsport túraautó-Európa-bajnokságban (ETCC) induló versenyzője elmondta, dobogóra szeretne állni a sorozatban.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta:

„Nemrég visszagondoltam rá, hogy hét évvel ezelőtt mekkora kockázatot vállaltunk azzal, hogy idehoztuk ezt a sorozatot. Nagy vállalkozás volt, és most méltán lehetünk büszkék rá, a Hungaroring életében az egyik legjobb döntés volt.”

Kitért rá, hogy több mint 450 önkéntes, pályabíró és sportbíró segíti a munkát a WTCC-futamon.

A hétvégi WTCC-forduló keretében szombaton 14 órától rendezik az időmérő edzést, vasárnap pedig a két futamot 12 óra 35 perctől, illetve 13 óra 45 perctől.

A mogyoródi versenyhétvégén nemcsak a WTCC-ben és ETCC-ben induló magyaroknak, hanem az egyik betétsorozat hazai pilótáinak is szurkolhatnak a kilátogatók. A Kia Picanto Kupa 18 fős nemzetközi mezőnyében Vogel Adrienn és Krajnyák Petra személyében két női versenyző áll rajthoz, ráadásul előbbi összetettben a negyedik helyet foglalja el a magyarországi versenyek előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.