A PSG-vel játszik a Telekom Veszprém a BL elődöntőjében

A Veszprém mellett a spanyol Barcelona, a francia PSG és a macedón Vardar van ott a négyben.

TK
2017. 05. 02. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bécsi sorsoláson a Telekom Veszprém a francia PSG-t kapta ellenfélül az elődöntőben, a másik ágon a macedón Vardar Szkopje a spanyol Barcelonával mérkőzik.

A párizsi labdarúgócsapatot birtokló katariak óriási összeget fektettek a kézilabdába is, ennek köszönhető, hogy újra eljutottak a Final Fourba. A franciák ebben a szezonban már kétszer találkoztak a bakonyiakkal, mindkétszer a PSG győzött. Előbb Veszprémben verték meg Nagy Lászlóékat 29-28-ra, majd Párizsban is győzedelmeskedtek 28-24-re.

„Sorozatban negyedszer játszhatunk a négyes döntőben, ezért tudjuk, hogy ott minden csapat nagyon jó, és minden lehetséges” – értékelt az MTI-nek Javier Sabaté szakvezető. – Jelenleg a PSG a leggazdagabb kézilabdaklub a világon, ott vannak a legjobb játékosok. Szerintem ők az esélyesek, de hatvan perc alatt minden lehetséges, a csoportkörben hazai pályán majdnem legyőztük őket.”

A csapatkapitány Nagy László is a Final Four egyik legnagyobb esélyesének nevezte a francia sztárklubot: „Mindenképpen nagyon jó játék kell ahhoz, hogy pariban legyünk velük. A csoportkörben sajnos nem sikerült legyőznünk őket, de reméljük, az elődöntőben sikerülni fog.”

Az elődöntőkre június 3-án (szombat), 15.15-kor és 18 órakor kerül sor, ám a pontos beosztást csak a televízióval való egyeztetés után adják ki. A bronzmeccs és a döntő június 4-én (vasárnap) lesz, előbbi 15.15-kor, utóbbi 18 órakor kezdődik.

A Final Four párosítása:
Telekom Veszprém–PSG (francia)
Vardar Szkopje (macedón)–Barcelona (spanyol)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.