A svédek szétlőtték a kanadaiakat, akik így nem érték utol az oroszokat

Kölnben még a jég volt az úr, de két héten belül talán a Veszprém lesz az.

Arday Attila
2017. 05. 22. 6:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már két hét sincs hátra, és a Veszprém kézilabdacsapata a kölni Lanxess Arenában méreti meg magát újra a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, ahol 2014 óta törzstag. A hétvégén még jég fedte az aréna küzdőterét, a német–francia közös rendezésű jégkorong-világbajnokság végjátékát tartották a létesítményben.

Minthogy a sportágat évtizedek óta egy szűk elit uralja, a vasárnap késő esti fináléban természetesen két nagy csapat találkozott: Kanada és Svédország.

Az észak-amerikai ország a 27. vb-aranyáért lépett jégre, amellyel behozta volna az örökranglistán az orosz/szovjet csapatot.   

Helyette azonban a svédek ünnepelték a 10. világbajnoki címüket. Nem volt gólgazdag meccs, majdnem két harmadon át nem esett találat, ekkor azonban Victor Hedman megszerezte a vezetést a skandinávoknak. Ryan O’Reilly egalizált a harmadik harmad elején, majd egy további hosszú gólcsend, megint majdnem negyvenperces a ráadással együtt. 

A szétlövésben a kanadaiak egyetlen gólt sem ütöttek, ellenben Nicklas Bäckström és Oliver Ekman-Larsson betalált. A svédek 2013 után lettek újra vb-győztesek a címvédőt legyűrve. A finnek 5-3-as legyőzésével az oroszok a bronzérmesek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.