A szegedi kapus törött ujjal védte ki a veszprémiek szemét

Sierra kezét a visszavágó másnapján meg kell műteni, de nem ezért van bajban a Tisza-parti csapat.

Arday Attila
2017. 05. 22. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombat délutáni kézilabdadöntő egyik hőse volt José Manuel Sierra, a szegediek spanyol kapusa, aki a Veszprém Arénában talán soha nem látott módon tizenegy perc alatt mindössze egy gólt kapott a házigazdák kétszeres BL-döntős csapatától.  

Mint a Mol–Pick Szeged honlapjáról kiderül, ezúttal komolyabb oka volt annak, hogy Sierra ujja be volt kötve, ami egyébként nem ritka látvány a sportágban. A klub nyilvánossá tette, hogy a bemelegítés alatt úgy elvitte egy lövés a hüvelykujját, hogy a diagnózis alapján el is törött.

A szerdai visszavágón is vállalja a játékot, másnap megműtik a kezét. 

Sierra (és cseréje, a súlyos sérülésből visszatérő Sego) mindössze 23 gólt kapott a Telekom Veszprémtől, ám így is letörve utazhattak haza. A másik kapuban ugyanis Mikler Roland még szenzációsabban védett, csupán 17-et kapott. 

Mint Mikler a meccs után a Magyar Nemzetnek elmondta, Sierra pompás védései csak még tovább spannolták őt; nem szabad, hogy nyomassza a kapust, ha kollégája a túloldalon nagy formában véd. A szegediek 10-5-re is vezettek már az első félidőben, és még nagyobb bajba került volna a címvédő Veszprém, ha Mikler nem véd így.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.