A vizes vb tempóját idézi a ritmikusgimnasztika-Eb drágulása?

Kérdések vannak csupán, sem a szövetség, sem a szervezők nem válaszolnak a sajtónak.

2017. 05. 19. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszava pénteki írása szerint igen sok a megválaszolatlan kérdés a most kezdődő budapesti ritmikusgimnasztika-Európa-bajnokság körül. Mint olvasható, jelentősen túlárazták az eseményt az előkészületek idején, de sem a tornaszövetség, sem az Eb szervezőbizottsága nem méltatta válaszra a kérdéseket feltevő lapot.

Az újság például azt szerette volna tudni, milyen szerződést kötöttek a turisztikai célok megvalósításáról, amit előírt az a kormányhatározat, amely 640 millió forint állami forrást biztosított a kontinensverseny lebonyolítására. A lap által megkérdezett szakember szerint az esemény kihozható 250-300 millió forintból. Nem kaptak választ arra a kérdésre sem, miért nem lehetett önkéntes Gyulai Éva Viktória korábbi válogatott versenyző, nemzetközi versenybíró, aki három diplomával rendelkezik, és öt nyelven beszél; elutasítását egyszerűen túlképzettséggel indokolták. Az erről szóló posztot – mint a lap emlékeztet – a Facebookon óriási felháborodás kísérte, ami azért érthető, mert a versenyigazgatónak, Kovács Andreának a hozzászólók szerint csupán érettségije van. S két nappal az elutasítás után megjelent a felhívás, hogy önkénteseket keresnek az Eb-re.

A Népszava megemlékezik arról is, hogy várhatóan kong az ürességtől a Papp László aréna lelátója, a sportág szereplőit riadóztatják, hogy menjenek ki a versenyekre, a klubok által szerzett szurkolók ingyen mehetnek be, miközben még zajlik a 2500-6500 forintos napi jegyek értékesítése.

A szövetségi problémák közül a lap kiemeli, hogy az iroda két munkatársa, Li Laura és Kécza Daniella felmondási idejét tölti.

A versenyen Kis Alexandra, Pigniczki Fanni és Váray Mira látható a magyarok közül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.