Aján Tamás maradt a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség elnöke

A magyar sportdiplomata az olasz Antonio Ursóval küzdött meg a tisztségért.

MTI
2017. 05. 29. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választás előtt még heten pályáztak a posztra, a szavazás előtt azonban négyen visszaléptek, a katari Mohamed Juszef al-Mana pedig fenntartva jelöltségét kampánybeszédében jelentette be visszalépését Aján Tamás javára.

Így Aján Tamás és az olasz Antonio Urso, az európai szövetség vezetője küzdött meg az IWF vezető tisztségéért. A 147 tagországot képviselő küldöttek 86-61 arányban voksoltak az eddigi elnök mellett.

A magyar szakember a múlt héten erősítette meg az MTI-nek, hogy újraindul az elnöki posztért, mert meggyőződése, hogy még sokat tud tenni a súlyemelésért. A sportágban 47 esztendeje tevékenykedő, 78 éves sportvezető, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja, azt mondta, meggyőződése, hogy változatlanul segíteni tudja a súlyemelést abban is, hogy az olimpia műsorán maradjon.

Aján Tamást, aki 23 éven át az IWF főtitkáraként dolgozott, 2000. december 8-án, az athéni kongresszuson választották meg a nemzetközi szövetség elnökének, azóta pedig négyszer erősítették meg tisztében. Legutóbb, 2013. május 20-án Moszkvában kapott bizalmat a küldöttektől. Az orosz fővárosban rendezett kongresszuson hatan kandidáltak elnöknek, de a voksolás előtt négyen visszaléptek, Aján Tamás végül mostani ellenfelével, Antonio Ursóval szemben nyert 80-55-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.