Argentin szakember irányítja ezentúl a magyar válogatottat

Hivatalosan is bemutatták a magyar férfi-röplabdaválogatott új szövetségi kapitányát, Juan Manuel Barrialt.

MTI
2017. 05. 04. 16:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember csütörtökön írta alá szerződését a Magyar Röplabdaszövetség székházában, majd Ferihegyen csatlakozott a csapathoz, amely Svédországba utazik, ahol péntektől vasárnapig háromszor is megmérkőzik a házigazdák válogatottjával – olvasható a szövetség honlapján.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányaként segíthetem az ország férfiröplabdázásának fejlődését. Várom a közös munkát a magyar szakemberekkel. Bízom abban, hogy a szép hagyományokkal bíró válogatottal ismét sikereket tudunk elérni a jövőben” – mondta a szerződés aláírása után a 49 éves Barrial, aki másodedzőként tagja volt a londoni olimpián ötödik helyezett argentin férfiválogatott szakmai stábjának.

A szakember klubedzőként hazájában bajnokságot és kupát is nyert. Argentínából először Törökországba szerződött, ahol a Ziraat Bankasi csapatával Török Kupa-győzelmet ünnepelhetett, és bajnoki döntőt is játszhatott. Az utóbbi két szezonban az Egyesült Arab Emírségekben dolgozott.

A május 24–28. közötti, észtországi vb-selejtező tornára, valamint az Európa-liga küzdelmeire készülő magyar férfiválogatott – egyelőre nem teljes kerettel – április 27. óta edz együtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.