Bíróság mondta ki, hogy Schumacher nem tud járni

Egy német magazin drágán bűnhődik, hogy ezt merte állítani.

Gabay Balázs
2017. 05. 08. 5:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban több német lap is foglalkozott azzal a hamburgi bírósági ítélettel, melyben kimondják: a Bunte című német magazinnak fizetnie kell egy Michael Schumacherrel kapcsolatos korábbi anyaga miatt. Az újság még 2015 decemberében jelentetett meg cikket arról, hogy a hétszeres világbajnok pilóta, aki 2013 decemberében súlyos, maradandó károsodást eredményező síbalesetet szenvedett, és azóta családi körben gyógyul, újra tud járni. A bíróság arra hivatkozva hozta meg döntését, hogy a német versenyzőről a korábbi hónapok hírei alapján azt lehetett feltételezni, hogy nem tud lábra állni, és mivel nincs bizonyíték rá, hogy ez a helyzet megváltozott volna, a magazinnak bűnhődnie kell.

A Schumacher család 100 ezer eurót akart kicsikarni, végül 50 ezret ítéltek meg nekik, és ezenfelül a bírói eljárás költségeinek kétharmadát is állnia kell a Bunténak.

A család féltve óvja Schumachert a sajtótól, jó ideje nem adnak tájékoztatást állapotáról, és mindenkit arra kérnek, ne is kíváncsiskodjon, hagyja svájci otthonában gyógyulni a legendát. Az orvosok szerint soha nem fog teljesen felépülni fejsérüléséből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.