„Bizonyos hőmérsékleten kijön belőlem” – Nagy Viktor a kiszólásairól

A Szolnok BL-győzelméhez hatalmas bravúrjaival hozzájáruló kapus nem szereti visszahallani, amiket ordít a medencében.

Radványi Benedek
2017. 05. 30. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy perccel a vége előtt lecserélték, hogy a többiekkel együtt ugorhasson a vízbe. Ő azonban előbb a fejét fogva emésztette, hogy BL-t nyertek, majd amikor megszólalt a duda, lassan sétált oda a medenceparthoz, kezét az égnek emelte, felnézett a lelátó tomboló közönségére és csak ezután fordult meg, belevetve magát a vízbe, húsz másodperccel a társai után. Aztán kezdődhetett az ölelkezés, ökölrázás a többiek gyűrűjében. Nagy Viktor így élte át szombat este a Szolnok Jug Dubrovnik felett aratott győzelmének perceit.

Hogy miért várt ki ennyit? Egyszerű a válasz: – Lemaradtam. Egy kicsit lefagytam. Sokkolt a hangulat, és utána már úgy voltam vele, hogy körbenézek, és próbálom átélni ezt az élményt. Hihetetlen, ennyi néző előtt soha nem játszottam, tízezer ember tombol azért, mert lefújják a meccset és mi nyerünk. Jó volt ezt ott átélni abban a másodpercben, nem pedig rögtön a többiek után ugrani – nyilatkozta az egyedi élményről lapunknak.

A magyar válogatott kapusa 67 százalékkal védett a Bajnokok Ligája döntőjében, ami egészen kivételes teljesítmény. A szintén az ő védéseiről emlékezetessé vált 2013-as világbajnoki fináléban 63 százalék volt ez a mutató, s a Montenegró elleni csatát azért is hozzuk ide, mert a legtöbben akkor ismerhették meg, ahogyan hergeli magát és bizonytalanítja el kiszólásaival az ellenfelet. A BL-döntőben is láthattunk ebből bőven, amikor például 9-5-ös szolnoki vezetésnél, emberfeletti bravúrral kiszedte a bal felső sarokból Josip Vrlic másfél méterről megeresztett húzását, így kiáltott oda a horvátnak, a mutatóujját is használva: „Ez az én napom!”

Erről a jelenségről is kérdeztük. – Azt szoktam mondani, hogy ma nem megy be, meg ilyenek, de nem szeretem a meccsek után visszanézni, visszahallani, mert ez úgymond nem szép dolog. De hozzám tartozik, és egy bizonyos hőmérsékleten kijön belőlem – felelte röviddel a mérkőzés után, nyomatékosan hozzátéve, hogy nagyon tisztel minden csapatot és játékost.

A csütörtöktől szombatig zajló Final Six legjobb kapusa nem is lehetett más, mint ő (a legértékesebb játékos a döntőben háromszor betaláló szerb Andrija Prlainovic lett). – Fantasztikus volt ebben a csapatban játszani egész évben – jelentette ki a Bajnokok Ligája mellett a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyerő Szolnokról Nagy Viktor. Más kérdés, hogy Varga Dénes és Vámos Márton a Ferencvároshoz igazol (az FTC-nél tegnap még a szerb Slobodan Nikic és Nikola Jaksic, valamint Német Toni, Manhercz Krisztián és Sedlmayer Tamás érkezését is bejelentették).

Nagy Viktor hozzátette, hogy míg nekik a második, horvát ellenfelüknek a harmadik meccse volt a döntő három nap alatt, s ez nagyon sokat számít. Ezt az egriek is igazolhatják, 15-6-ra kaptak ki a bronzmeccsen az olasz Reccótól. Miként Dabrowski Norbert tréner rámutatott, 2014-ben a Barceloneta, tavaly a Jug Dubrovnik nyert BL-t csütörtökön, pénteken és szombaton is meccselve. – Nekünk ez nem működött, illetve szerencsétlenségünkre nem egy csalódott, hanem egy dühös Reccót kaptunk. Egy éve idejöttek, vesztettek két mérkőzést, ezt nem engedhették meg újra maguknak, úgyhogy elverték rajtunk a tavalyi port is – mondta az Eger edzője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.