Bő vb-keretet hirdetett Märcz Tamás

2017. 05. 29. 6:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre 18 névből álló keretet hirdetett a férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás, ezen játékosok közül kerül majd ki az a 13 fő, aki medencébe ugorhat a Margitszigeten a nyári vizes vb-n. A csapatnak újra tagja Bisztritsányi Dávid és Gór-Nagy Miklós. A stáb Zala György erőnléti edzővel bővült, a budapesti edzéseken Mátéfalvy Csaba pedig a kapusokkal foglalkozik.

Bisztritsányi Dávid beválogatásáról a kapitány a Vlv.hu szaklapnak elmondta, fontos embere volt az idén az OSC-nek, tapasztalt kapusként kerül Nagy Viktor és Decker Attila mellé. Hogy esélyt kap, azért is érdekes, mert épp Märcz kapitány nélkülözte őt eddig. Gór-Nagy Miklós sorsa a válogatottal kapcsolatban igen hasonló, de idei jó játékával kivívta az edző bizalmát, aki szeretné, „ha beszállna a hátvédek versenyébe”. A csapat jövő vasárnap Somorjára utazik edzőtáborba azzal a 10 játékossal, amely a Bajnokok Ligája final sixben játszott a hétvégén, nekik az edzésprogram valamivel könnyebb lesz, de a jelenlétükről a kapitány semmiképp nem akart lemondani. A BL-döntőt egyébként igen magas színvonalúnak nevezte folyamatosan javuló játékminőséggel.

Somorja után Budapesten, majd Madridban készül a válogatott, amely június közepén Görögországban a hagyományos Szamarcidisz-kupán szerepel, júliusban pedig a magyarországi BENU-kupán száll vízbe.

A világbajnokságon első meccsét július 17-én játssza majd az együttes.

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.