Bukás után: kérdéses Valentino Rossi jövő hétvégi GP-indulása

Motokrossz-balesetet szenvedett csütörtökön a kilencszeres világbajnok.

MN
2017. 05. 26. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 éves versenyző csütörtökön edzés közben bukott. Csapata, a Yamaha közleménye szerint Rossi enyhe mellkasi és hasi sérüléseket szenvedett, de nem tört el semmije – írja az MTI.

A tudósítás szerint csapata pénteken arról számolt be, hogy az olasz motorosnak enyhe vese- és májsérülése van, de mivel az állapota nem súlyos, ráadásul gyorsan javul, így akár már pénteken hazaengedhetik a rimini kórházból. Hozzátették, Rossinak nyugodt éjszakája volt, egyre csökkentek a fájdalmai, nem merültek fel egyéb komplikációk.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a motoros ott lehet-e a MotoGP jövő hétvégi versenyén a mugellói Olasz Nagydíjon.

Rossi a múlt hétvégi Francia Nagydíjig vezette a világbajnoki pontversenyt, ám Le Mans-ban az utolsó körben bukott, így öt futam után 23 pontos hátránnyal a harmadik helyen áll Maverick Vinales és Dani Pedrosa mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.