Duna Aréna: jön az úszófőpróba

A Budapest Open elnevezésű pünkösdi versennyel tesztelik a vizes vb fő helyszínét.

2017. 05. 29. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vízilabdás „közönségfőpróba” a Bajnokok Ligája hatos döntővel megvolt, a következő napokban viszont jön a Duna Aréna legfontosabb tesztje, a Budapest Open elnevezésű nyílt úszóbajnokság. A viadal elsősorban persze a szervezőknek lesz főpróba a nyári vizes világbajnokság előtt, de a versenyzők is most fogják maguknak „belőni” a versenymedencét – derült ki Sós Csaba eseményértékelő szavaiból, amelyeket az M4-gyel osztott meg hétfő reggel. És persze az is lehet, hogy néhány, még üres vb-kvalifikációs kvóta is itt talál gazdára. Az úszószövetség szakmai vezetője, szövetségi kapitány ennek kapcsán arról is beszélt, az aréna igen mély medencéje arra mutat, hogy jó időeredményeket lehet majd úszni benne.

– Egy verseny akkor igazán jó, ha a közönség nem veszi észre, hogy szervezik – mondta a verseny teszt jellegére utalva, és reméli, sok fontos tapasztalattal gazdagodnak majd a legapróbb részletekig, például hogy hogyan férnek el a székek a versenyre hívó „last call roomban” vagy a gyúrópadok a saját helyükön. – Most lehet lemérni, hogy az úszók mennyi idő alatt érnek át a bemelegítőmedencéből, illetve tesztelni, hogy a ruháskosarat rendben viszik-e a gyerekek, de itt lehet kipróbálni az akkreditáció folyamatát vagy éppen a beengedést is, estig sorolhatnám – tette hozzá a sportvezető.

A verseny június 1–4-ig lesz a Duna Arénában.

A vb-csapat egyébként az áprilisi országos bajnokság zárultával már körvonalazódott, a korábban kihirdetett válogatási elveknek megfelelően abból kikerülni már nem lehet, be viszont igen, a szabadon maradó helyekre. Sós Csaba ugyanakkor úgy véli, nemcsak a még vb-tagságra pályázóknak lehet fontos a verseny, hanem azoknak is, akik biztos indulók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.