Fábiánné megtalálta „az új Kovács Katit”

Cápák és oroszlánok közül érkezik a Vasas húszéves csillaga, Takács Tamara.

2017. 05. 19. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fábiánné Rozsnyói Katalin, több hazai kajakosnemzedék nevelője és edzője megint gyémántra lelt: Takács Tamara, a Vasas kajakosa a minap – persze a babázó Kozák Danuta távollétében – maga mögé utasította a teljes magyar kajakosmezőnyt 500 és 1000 méteren is.

A húszéves Takácsról korábban annyit lehetett tudni, hogy maratoni távon ifjúsági világbajnok, a közzétett képeiből pedig még azt, hogy dél-afrikai edzőtáborozása idején védőháló nélkül úszkált cápákkal, és extra biztonsági intézkedések nélkül etetett oroszlánt – írja a Bors. Előbbi akciójával azért Fábiánné sem volt teljesen kibékülve: „figyelmeztettem, hogy óvatosan bánjon a gázpedállal” – mondta a lapnak. Az edző Takács Tamarát vakmerőségében Janics Natasához, a benne rejlő tehetség alapján Kovács Katalinhoz érzi hasonlónak.

Az idei év azért is hozhat áttörést Takácsnak, mert Kozákon kívül Homonnai Luca, Csipes Tamara és Kárász Anna is pihen, igaz így is ott van még vetélytársnak Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina és Vad Ninetta is. A jövő héten Szegeden világkupaverseny lesz, ahol kiderül, mit tud a világ ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.