Faültetéssel is zárulhat egy félmaratoni futás

Zöld futóversenyt ígérnek május 27-ére a Tihanyi-félszigetre, 21, 10 és 7 kilométeres távval.

Radványi Benedek
2017. 05. 17. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zöld futóeseményként hirdetik a május 27-ei Tihanyi Félmaratont, amelyen azon túl, hogy újrahasznosított zacskókba kerülnek a rajtcsomagok, elektromos autó lesz a felvezető jármű, és saját telekocsis rendszerrel segítik a résztvevők utazását, minden ezredik résztvevő után elültetnek egy fát, az ottani parkőrség felügyeletével és útmutatásával – lesznek olyanok, amelyet kipusztult nyárfák helyére kerülnek.

Ezt tervezik az esemény csúcspontjának, és az őshonos fák utógondozását is vállalják. Keczán Pál főszervező elmondása szerint nyolc darab elültetésével számolnak.

A Belső-tó partjáról rajtoló futóesemény – amelynek útvonala nagyrészt a Balaton-parton, bicikliúton és közúton halad, de érinti Tihany több nevezetességét is – 2015-ben baráti versenyként indult, akkor 300-an, tavaly viszont már 1800-an indultak rajta.

Az eseményen Ónodi Eszter, Jászai-díjas színművész is részt vesz, de nem a leghosszabb, a 21 kilométeres, félmaratoni távon, hanem a 7 vagy a 10 kilométeres betétszámok valamelyikén.

„Érezni fogom a levendula és a Balaton illatát, ez pluszt nyújt a többi versenyhez képest” – mondta az iramfutóként induló ultrafutó, Csécsei Zoltán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.