Federer visszalépett a Roland-Garrostól, hogy még sokáig teniszezhessen

A salak helyett inkább a fűre koncentrál a 35 éves szuperhős, akinek varázslatosan indult az éve.

MN
2017. 05. 16. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 35 éves svájci klasszis idén hatalmas szenzációt aratva megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, az álomdöntőben ősi riválisát és barátját, Rafael Nadalt győzte le. Emellett az Indian Wells-i és a miami szupertornán is a legjobb lett, majd úgy határozott, a salakpályás szezonban csak a párizsi Grand-Slamen lép pályára, most azonban ettől is visszalépett.

„Úgy döntöttem, nem indulok az idei Roland-Garroson” – jelentette be szurkolóinak szánt közleményében. A távirati iroda összeállítása szerint hozzátette, az elmúlt időszakban azon fáradozott a pályán és azon kívül is, hogy még sok évig játszhasson, és úgy érzi, ennek érdekében ki kell hagynia az egész salakos szezont, és inkább az előtte álló füves pályás, valamint az újabb keménypályás időszakra kell koncentrálnia.

„Varázslatos volt az idénykezdet, de be kellett látnom, hogy a versenynaptáram megfelelő összeállítása a kulcsa annak, hogy minél tovább a pályán lehessek”

– emelte ki Federer, és megemlítette, edzői stábjával közösen hozták meg ezt a döntést. A sportoló bízik abban, hogy jövőre ismét ott lehet a Roland-Garroson.

A legfrissebb világranglistán ötödik Federer tavaly hat hónapot, a szezon teljes második felét kihagyta térdsérülése miatt.

Az idei Roland-Garrost május 28-a és június 11-e között rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.