Felfutni a Kékesre – élmény és teljesítmény

11,6 km táv, 671 m szint – szombaton jön a 20. Kékes-csúcsfutás, a csütörtöki az előnevezés utolsó napja.

2017. 05. 25. 10:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mindig nem késő benevezni a vasárnapi Kékes-csúcsfutásra, amit idén már huszadjára rendez meg a Budapest Sportiroda (BSI). A Mátrafüredről induló alig 11,6 kilométeres, de 671 méter szintemelkedésű verseny megfelelő kihívás mindazoknak, akik az ország legmagasabb pontját, az 1014 méter tengerszint feletti magasságú Kékestetőt egy emlékezetes élmény keretében szeretnék meghódítani. 2600 nevezőt várnak, és mint arról a BSI lapunkat tájékoztatta, akad még néhány szabad rajtszám.

A mátrafüredi Béke utcából két fázisban indul a mezőny, először 11.15-kor az 1 óra 25 perces tervezett teljesítési idejű futók fognak elindulni, kevéssel utána az „élményfutók” is elrajtolhatnak.

A hagyományos utcai futóversenyekhez képest gyakrabban lesz frissítés: 3 km után a sástói buszmegállóban vizet, 5 és 8 km-nél vizet, izotóniás italt, szőlőcukrot és banánt, 10,7 km-nél pedig vizet kínálnak a futóknak – ez természetesen benne van a nevezési díjban, mely 65 év fölött 4200 forint, diákoknak 6300 forint, rendszeres (Spuri-kártyás) futóknak 7250 forint, a „mezei” jelentkezőknek 9000 forint – előnevezéssel. A táv 9,8 kilométeres pontjánál egy zuhanykapun is keresztül lehet haladni. A célban befutócsomag és innivaló vár mindenkire.

A parkolási lehetőség igen korlátozott lesz, ezért mindenkit kér a BSI, időben érkezzen meg Mátrafüredre. A rajtolók csomagjait a célba ingyenesen elszállítják, és 13.30-ig megőrzik az öltözőnél (öltözési lehetőség egyébként a rajthely környékén is biztosított). A mezőnyt 9 perces kilométeridő után záróbusz követi, aki mögé kerül, fel fogják venni.

Az internetes előnevezés csütörtök este lezárul, ezután már csak a helyszínen lehet jelentkezni, 10 ezer forintért. Kerekesszékes és handbike-os nevezőknek a csütörtöki az utolsó nap, ahogy rajtszámot átvenni sem lehet már pénteken, csak a helyszínen, szombaton.

Minden, még felmerülő kérdésre az esemény honlapján választ lehet kapni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.