Három nap, három meccs: kikapott, s BL-negyedik az Eger

Ahogyan eddig sohasem, a BL-bronzmeccsen sem sikerült legyőznie az Eger vízilabdacsapatának a Reccót.

Radványi Benedek
2017. 05. 27. 14:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három napon belül a harmadik mérkőzését kellett megvívnia a Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjében az Eger vízilabdacsapatának, amely csütörtökön a Bresicát megverve a négy közé jutott, ám a pénteki elődöntőben hazai vetélytársa, a Szolnok nyert, s jutott a fináléba. A bronzmeccsen szombat kora délután azzal a Pro Reccóval kerültek szembe Hárai Balázsék, amely csapatot egyrészt sohasem verték még meg, ráadásul a számos délszláv és spanyol légióssal tűzdelt olasz klub eggyel kevesebbszer játszott a Final Sixben (a Jug Dubrovniktól kaptak ki 10-9-re).

Már az első negyedben látszott a különbség: Fulvio, Aicardi és Ivovic góljaival 3-0-ra elhúzott a Recco, az egri Milos Csuk csak ötméteresből tudott szépíteni. A folytatásban továbbra is erőtlen volt a magyar csapat támadásban, csak Vapenski talált be, a túloldalon viszont négyszer került a kapuba a labda, így a félidőben már 7-2 volt az olaszoknak.

A bronzmérkőzés előtt megtartották a Duna Aréna ünnepélyes megnyitóját is – a csütörtöktől tartó esemény az első a nyári úszó vébére épült létesítményben –, bár a szinkronúszással, műugrással és rövid beszédekkel tarkított program során még alig volt valaki a 12 800 néző befogadására alkalmas Duna Arénában. Később, a döntőre már csaknem megteltek a lelátók. 

A harmadik negyedben ugyan kétszer is betalált az Eger (Vapenski, majd Erdélyi Balázs révén), ám a horvát Sandro Sukno egymaga három gólt lőtt, s ezzel végleg elszálltak a hevesiek esélyei a bronzéremre. A záró játékrész 10-4-gyel indult, s ennél is nagyobb különbséggel ért véget: 15-6.

Az idei Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során a Recco idegenben 11-7-re, otthon 9-4-re nyert az Eger ellen. A 15-6 a valaha látott legnagyobb különbség a két csapat között, de így is ez a negyedik hely története legjobb BL-eredménye az Egernek. 

„Sajnálom a szurkolóinkat és a játékosaimat”

„Az első pillanattól kezdve látszott, hogy a Recco ma más sebességgel vízilabdázik. Más dimenzióban pólózott, nem tudtunk vele mit kezdeni – értékelt az M4 Sporton Dabrowski Norbert. – Nyerni jöttünk ide, sajnálom a szurkolóinkat és a játékosaimat is, hogy csak az első napon tudtunk győzni, mert nagyon sokat dolgoztunk egész évben. Rettentő volt nézni, hogy a játékosaim feje benne van a guillotine-ban.”

„Bár a Pro Recco nem jutott döntőbe, azt hiszem, bebizonyította, hogy a világ legerősebbjei közé tartozik játékosállományát tekintve. Ezért lett ekkora a különbség a két csapat között” – mondta az MTI-nek Angyal Dániel.

„Fizikálisan felülmúltak minket. A meccs előtt sem mi voltunk az esélyesek, a második negyedtől pedig nem működött a védekezésünk sem – vélekedett Hosnyánszky Norbert. – A közönség miatt sajnálom, hogy így alakult, bár a negyedik hellyel sem kell szégyenkeznünk.”

„Sok közünk nem volt a meccshez” – szögezte le Decker Ádám, majd hozzátette, talán az első negyedben voltak képesek tartani magukat az előzetes tervekhez. – „Ha akkor előnyt tudunk kiharcolni, esetleg lehetett volna keresnivalónk, mert eléggé maguk alatt voltak a tegnapi vereség után, nekünk pedig nagyon szép lett volna a bronzérem. De végül ők léptek el, és sajnos nagy különbséggel nyertek.”

(MTI)

Bajnokok Ligája-bronzmérkőzés:

Pro Recco (olasz)–ZF Eger 15-6 (3-1, 4-1, 3-2, 5-2) 

góldobók: Aleksandar Ivovic 4, Francesco Di Fulvio 3, Sandro Sukno 3, Filip Filipovics 2, Matteo Aicardi 1, Michael Bodegas 1, Pietro Figlioli 1, illetve Boris Vapenski 2, Erdélyi Balázs 1, Milos Csuk 1, Uros Cuckovic 1, Hosnyánszky Norbert 1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.