Hasmenés után Giro d’Italia-győzelem

Tom Dumoulin az első holland, aki – nagy hátrányból felzárkózva – megnyerte az olasz kerékpáros-körversenyt.

2017. 05. 29. 5:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tom Dumoulin nyerte a 100. Giro d’Italia országúti kerékpáros-körversenyt. A Sunweb holland versenyzőjének a vasárnapi utolsó szakasz, a Monza és Milánó közötti, 29,3 kilométeres egyéni időfutam előtt 53 másodperc volt a hátránya az összetett éllovasa, Nairo Quintana mögött. Ám vasárnap 1,24 percet adott a kolumbiainak, és honfitársa, Jos van Endem mögött másodikként zárta az etapot.

Összetettben Quintana zárt másodikként 31 másodperces hátránnyal, míg a címvédő olasz Vincenzo Nibali 40 másodperces lemaradással lett a harmadik.

A 26 esztendős Dumoulin pályafutása első háromhetes körversenyét nyerte, egyúttal a Giro történetének első holland bajnoka lett. Pedig a 16. szakaszon még nagyon nem úgy tűnt, hogy diadalmaskodhat, versenyzés közben egy tábla tövénél földhöz csapta a biciklit, és nekivetkőzött, hogy a dolgát végezze. Megmutatjuk, mennyi időt veszített a fontos művelettel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.