Herczeg András: „Van bennem némi félsz meg hiúság”

„Lokista a lelkem” – mondja a kispadra az utolsó fordulóra leülő edző, akivel a kiesés elől menekül a DVSC.

Radványi Benedek
2017. 05. 23. 12:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVSC hétfőn, a labdarúgó-OTP Bank Liga utolsó fordulója előtt felbontotta a portugál Leonel Pontes vezetőedző szerződését, akinek a helyére a korábbi sikeredző, Herczeg András ül le egy meccs erejéig.

A tréner, aki az idény első két meccsén is irányította a debrecenieket, a Magyar Hírlapnak adott interjújában elmondta, a lelkiismerete vette rá, hogy elvállalja a feladatot. „Lokista a lelkem” – nyilatkozta. Hozzátette: „A pénz egyszerűen fel sem merült. Mit kérhetnék én egy meccsért, a bennmaradásért?”

Az utolsó, 33. forduló előtt a Debrecen a tabella kilencedik helyén áll, és bár matematikailag még nem biztosította a bennmaradást, csak akkor esik ki az NB II-be, ha szombaton kikap a Diósgyőr vendégeként, az MTK pedig győz Pakson.

„Szerencsére van mit féltenem, de az sem kis szerencse, hogy az eredményeimet nem veheti el senki” – mondta annak kapcsán, hogy a korábban elért sikerek (például a BL-ben és az Európa-ligában is főtáblára vezette a csapatot) nem garantálnak semmit. „Van bennem némi félsz meg hiúság, és persze az is munkál a lelkemben, hogy

lassan úgy néz ki, itt ülök hosszú, méla lesben, és azt figyelem, mikor dobják ki az edzőt, hogy leülhessek a helyére.

Az egyik barátom is azt mondta, nem szabad egyéni menekülőutat keresnem, azt kell nézni, hogy a csapat hogyan menekül meg. És egy meccs, az egy meccs. Ott minden megtörténhet.”

Elmondta még, hogy csak a szombati meccsig lát előre, s addig lesz még néhány álmatlan éjszakája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.